Türkiye'nin en büyüğü olacak... Dev proje uzaydan görülebilecek!

Konya'nın Karapınar ilçesinde kurulan Türkiye'nin en büyük güneş enerji santralinin temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla atıldı. Faz 1'in de tamamlandığı proje uzaydan da görülebilecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2021 14:12, Son Güncelleme : 11 Haziran 2021 14:15
Türkiye'nin en büyüğü olacak... Dev proje uzaydan görülebilecek!

Konya Karapınar Güneş Enerji Santrali SCADA Merkezi Temel Atma Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'nin tek çölü olan bu bölgenin hem çevreye hem de ekonomiye katkısı olacak. Mimari projenin adı da vaha. Ben bu projeyi hazırlayan ekibe teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sene 42 ton altın üretildi. Biz Atatürk'ün partisiyiz diyenler bir kazma vurup altın aramamışlar. Altın işletmeciliği yapmamışlar. Biz altın işletmeciliğini başarıyla yürütüyoruz. Diğer alanlarda da vizyonsuzluk örneklerini çoğaltmak mümkün. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi güçlü irade bizim yollarımızı açıyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Varank konuşmasının devamında "Diğer bakanlıklarımızla koordine halinde yenilenebilir enerjide adımlar atıyoruz. Kalyon YEKA GES projesi bütüncül bakış açısıyla dünyada önemli örneklerden. Bu santral uzaydan görülebilen santrallerden biri. Ülkemizin tek gerçek gündemi yatırım, istihdam, üretim. Kalyon Holding'i bu vesileyle tebrik ediyorum. Bu yatırımlar büyümenin göstergesi" ifadesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber