Vali profesyonel arıcılara taş çıkarttı

Sivas Valisi Salih Ayhan, bal üreticisini ziyareti sırasında, oğul veren arı kolonisini özel kıyafet giyip sepet kovana indirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2021 13:26, Son Güncelleme : 13 Haziran 2021 13:51

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ayhan, Hafik ilçesine bağlı bazı köylerde arıcılıkla uğraşan vatandaşları ziyaret etti. Pusat köyünde arı sütü sağımı yapan Ayhan, bal üreticilerine bereketli hasatlar diledi.

Bölgedeki bazı köylerde de incelemede bulunan Ayhan, Karabalçık köyünde Turan Ceylan'ın arılarının oğul verdiğini görünce, özel kıyafet giyerek, kolonideki arıları geleneksel sepet kovana aktardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ayhan, Sivas'ı arıcılık üssü yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Sivas'ın muhteşem coğrafyası, florası, zengin endemik bitki türleriyle nadide bir şehir olduğunu vurgulayan Ayhan, "Henüz istenilen noktada değiliz. İnşallah iki yıldır yürütmekte olduğumuz altyapı çalışmaları neticesinde, ilerleyen zamanlarda Sivas, arıcılıkta, arı ürünlerinde ve bal üretiminde adından sıkça söz ettirecek. ORAN, DAP, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz koordinesinde ve arıcı müteşebbislerimizin gayretleriyle ilimiz hak ettiği yeri alacak. Üreticimiz emeğinin karşılığını bulacak." ifadelerini kullandı.

Tozanlı Vadisi'nin organik arıcılıkta bir merkez haline getirileceğini belirten Ayhan, şunları kaydetti:

"Tozanlı balı adı altında büyük bir marka oluşturacağız. Uluslararası tanıtımı ve ihracat çalışmalarını hazırlıyoruz. Sivas'ın arıcılıkta büyük bir potansiyeli var. Bizler küçük dokunuşlarla bunu ortaya çıkarıyoruz. Bilimsel ve akademik bilgimizi, irademizi, heyecanımızı ve kurumsal birlikteliğimizi bir araya getirerek daha güzel sonuçlar elde edeceğiz. Çalışmalarımızda bize destek olan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Üreticilerimize bereketli hasatlar ve bol kazançlar diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber