PKK hastanedeki 14 sivili öldürdü

Afrin'deki Şifa Hastanesi'nin doğum ve acil servislerini bombalayan terör örgütü PKK, yeni doğan bebeklerin de aralarında bulunduğu 14 kişiyi katletti. Bu vahşi saldırıdan PKK kadar, PKK'ya Suriye'de silah taşıyan, siyasi ve diplomatik destek veren ABD ve Rusya ile Fransa gibi Avrupa ülkeleri de sorumlu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Haziran 2021 06:40, Son Güncelleme : 14 Haziran 2021 06:56

Terör örgütü PYD-YPG, DEAŞ'la mücadele bahanesiyle Suriye'nin kuzeyinde etnik proje yürüttü. Kobani olaylarında 39 gün DEAŞ ile PYD-YPG tarafından çapraz ateş altında kalan bölgedeki Kürt ve Arap halk, Türkiye'ye sığındı. Bunun üzerinden Türkiye de karıştırılmaya çalışıldı. Provokatif eylemlere itibar edilmedi, başta Kobani olmak üzere Fırat'ın doğusunda Türkiye sınırı boyunca uzanan koridorda DEAŞ bitirildi. Ancak Türkiye'deki sığınmacılar geri dönemedi.

DEMOGRAFİK YAPIYI DEĞİŞTİRDİ

  • Sözde kantonlar kuran PYD-YPG, Arap ve Kürt nüfusun dengede yaşadığı bölgede demografik yapıyı değiştirdi, kendisine müzahir olmayan Kürt vatandaşları kapılardan içeri alınmadı. Halkının yüzde 90'ı Arap olan Tel Abyad, Ayn İsa'da PKK/PYD uzantıları sözde Kürt kantonları için yerel halkı kovdu. Kobani'deki Türkmenler ve Araplar evlerini yurtlarını terk etmeye zorlandı. Rasulayn'da ve daha pek çok yerde aynı gelişmeler yaşandı.

HALKA HAYATI ZİNDAN ETTİ

Avrupa ve ABD'nin açıktan desteklediği PYD/PKK yerel halka hayatı zindan etti. Suriye İnsan Hakları Ağı'nın 2016 raporuna göre, terörist örgüt yerleşim yerlerini harabeye çevirdi, bölge halkını göç etmeye zorladı, onlarca sivil işkence altında katledildi. Sadece 2011-2015 arasında örgüt en az 51 çocuğu katletti, yüzlerce kadını, binlerce çocuğu zorunlu askerlik adı altında alıkoydu. 2016'da 400'den fazla sivilin katledildiği, 1650'den fazla kişinin alıkoyulduğu belgelendi.

Kıymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber