İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dolardaki düşüşün nedeni belli oldu

Geçtiğimiz hafta 8.8 seviyesine kadar yükselerek rekor kıran doların düşüşünün sebebi ortaya çıktı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2021 10:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolardaki düşüşün nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında yaptığı 'Merkez Bankası'na söyledim faizlerin düşmesi lazım' sözünden sonra 8.800 seviyesine kadar yükselen dolar haftayı 8.360 TL'den kapattı. Dolardaki bu yükselişin arkasında Biden-Erdoğan görüşmesine yönelik olumlu beklenti değil, tam tersi Çin ile yapılan 3.6 milyar dolarlık yeni bir swap anlaşması olduğu ortaya çıktı.

Çin ile 3.6 milyar dolarlık yeni bir swap anlaşması yapıldı, Çin ile 2.4 milyar dolarlık bir swap anlaşması zaten vardı. Son anlaşma ile birlikte swap miktarı toplamda 6 milyar dolara çıkmış oldu.

HAVALİMANINDA AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün NATO zirvesi öncesi havalimanında yaptığı açıklamada "Daha önce Çin'le 2,4 milyar dolarlık bir swap anlaşmamız zaten vardı. Şimdi bu rakamı 3,6 milyar dolarlık yeni bir swap anlaşmasıyla toplamda 6 milyar dolara çıkarmış olduk. Tabii bu, 46 milyar Türk lirası, Çin olarak da 35 milyar yuana karşılık gelen 6 milyar dolarlık bir anlaşmayı böylece gerçekleştirmiş olduk" ifadelerini kullanmıştı.

Dolar bu haftaya ise 8.39 seviyesinde başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber