İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Deniz manzarasını kapatan ruhsatsız yapı davasını 10 yıl sonra kazandı

Antalya'da bir mülk sahibi, 3 ve 4. kat çıkarak deniz manzarasını kapatan ruhsatsız yapının yıkımı için dava açtı. Anayasa Mahkemesi davacıyı haklı buldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2021 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Deniz manzarasını kapatan ruhsatsız yapı davasını 10 yıl sonra kazandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşanan olayda, bir mülk sahibi, 3 ve 4. kat çıkarak deniz manzarasını kapatan ruhsatsız yapı için belediyeye başvurmuştur. Belediye encümeni 2009 yılında ruhsatsız yapının ilgili bölümlerinin yıkılmasına karar vermiştir. Ancak belediye yeterli teknik ekibi olmadığı için ruhsatsız yapıyı yıkamadığını belirtmiştir. Belediye yıkmak için 2020 yılında kaymakamlığa başvurmuş ancak kaymakamlık da talebi karşılayamamıştır. Belediye yıkım için 2020 yılının sonunda ihale açmış ancak ihaleye giren olmamıştır.

Deniz manzarası kapanan kat maliki 2014 yılında ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, ancak ceza davasına yer olmadığı karar verilmiştir.

Kat maliki, evini 2015 yılında satmış, 2016 yılında ise deniz manzarasını kapatan yapıdan dolayı emsalinin altında sattığı gerekçesiyle idareye tazminat davası açmıştır. Mahkeme talebi reddetmiştir.

Dosyayı bireysel başvuru kapsamında inceleyen Anayasa Mahkemesi tam 10 yıl sonra, manzarası kapanan mülk sahibini haklı bulmuş ve tazminat dosyasının yeniden görüşülmesine karar vermiştir.

AYM kararı 16 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber