İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmit Körfezi'ni kırmızıya bürüyen firmanın kapısına mühür vuruldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bırakılan atık madde ile İzmit Körfezi'ni ve Kilez Deresi'ni kırmızıya bürüyen firmanın faaliyetleri durduruldu. Firma kapsına zabıta ekipleri tarafından mühür vuruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2021 14:28, Son Güncelleme : 16 Haziran 2021 16:03

Olay, 2 Haziran tarihinde Kocaeli'nin Başiskele ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kilez Deresi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dere üzerinde faaliyet gösteren "Eral Atık Yönetim A.Ş." ünvanlı firmaya ait atık yönetimi tesisinden deşarj edilen atık sıvı madde, önce Kilez Deresi'ni, daha sonra ise İzmit Körfezi'ni kırmızıya bürüdü.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye intikal eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İSU Genel Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde, dere ve İzmit Körfezi'ni kırmızıya bürüyen atık maddenin atık yönetimi tesisinden kaynaklandığı tespit edildi.

Tesis mühürlendi

Yapılan incelemelerin ardından Gayri Sıhhi Müesseseleri İnceleme Kurulu tarafından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uygunluk görüşü alınıncaya kadar tesisinin faaliyetten men edilmesi kararı verildi. Alınan kararın ardından dün akşam saat 16.00 itibariyle firmanın kapısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından mühür vuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber