İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Karabağ'daki mayınlar MEMATT tarafından temizleniyor

Türkiye savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT), Azerbaycan tarafından Karabağ Savaşı'nda kurtarılan toprakların mayınlardan temizlenmesinde etkin olarak kullanılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2021 20:50, Son Güncelleme : 17 Haziran 2021 20:51
Karabağ'daki mayınlar MEMATT tarafından temizleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ Savaşı'nda kurtarılan topraklara yönelik şehir turu sırasında övgü dolu sözler kullandıkları MEMATT'ın teslimatları sürüyor.

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) ve özel sektör iş birliğiyle Ar-Ge, dizayn, prototip ve seri üretim, sertifikasyon çalışmaları 14 ayda tamamlanan MEMATT, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına hazır hale getirildi.

Karabağ Savaşı'nda kurtarılan topraklardaki mayınların temizlenmesine yönelik ihtiyaçlar üzerine 20 araçlık sözleşme imzalandı ve hızla partiler halinde teslimata başlandı.

Uzaktan kumandalı MEMATT, anti-personel mayınları etkisiz hale getirerek, sahada mevcut bitki örtüsünü temizleyecek şekilde son teknolojiyle tasarlandı. Teçhizatın saha performansı, süratli parça değişimi, çoklu apart kullanımı gibi birçok özelliği bulunuyor.

Üstün bir donanıma sahip teçhizat, zor şartlar için tasarlanan ve dış kuvvetlere karşı dayanıklı metal levhadan üretilen gövde, motor hava emiş korumalı filtre sistemi, zırh çeliğinden üretilen Armox 500T koruma kalkanı, sert zeminlere karşı maksimum dayanıklılık sağlayan çelik palet ve kolay değişebilir karbür uçlardan oluşan tiller ataşmanla görev yapıyor.

Hidrolik sensörlerle ekipmanların gerçek zamanlı analizi sonucu arızalar tespit ediliyor, aynı zamanda erken önleme sistemiyle makine korunuyor.

Yaklaşık 2 metrelik mayın temizleme genişliğine sahip araç, 8 kilogram TNT patlama direncine dayanıklı bulunuyor.

Uzaktan kumandayla 500 metreden fazla haberleşme mesafesine sahip araç, konteyner, treyler, kargo uçağı ve helikopterle taşınabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber