İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Örgüt evlerine kod isim: Kara Harp yapılanması deşifre oluyor

FETÖ'nün Kara Harp Okulu yapılanmasına yönelik soruşturmada 26 askeri öğrenci itirafçı oldu. Şüpheliler 250'ye yakın FETÖ'cüyü deşifre etti. İtirafçılar, buluşulacak örgüt evlerine kod isimler verildiğini ve takibe takılmamak için açık adres yerine bu isimleri kullandıklarını anlattı. Mahrem ablalar eve önden giderken onlar ise farklı sokaklardan eve girmiş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Haziran 2021 07:10, Son Güncelleme : 18 Haziran 2021 08:58
Örgüt evlerine kod isim: Kara Harp yapılanması deşifre oluyor

Ankesörlü hatlar üzerinden FETÖ'nün mahrem imamlarıyla irtibat kurduğu belirlendiği için gözaltına alınan 32 eski askeri öğrenciden 26'sı itirafçı oldu. Şüpheliler, örgütle bağlantısını bildikleri yaklaşık 250 kişiyi teşhis etti.

  • FETÖ'cü kadın öğrencilerin, "mahrem ablalarıyla" ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurmadığı ortaya çıktı. İtirafçı olan kadın öğrenci ifadesinde, "Özge abla ve Nergis abla bana bir telefon numarası verdi. Onlar beni aramaz, ben onları arar, iletişimimizi böyle kurardık. Buluşacağımız zaman da bu kişilerle birlikte hareket etmezdik. Onları belli mesafede takip eder, polisin takip etmediğini anlayınca eve farklı sokaklardan geçerek girerdim" dedi.

Örgüt evlerine isimler verildiğini de anlatan itirafçı, "Açık adres yerine gidilecek örgüt evinin ismi söylenirdi. Örgüt üyesi, hangi ev olduğunu anlıyordu" dedi.

ABDULLAH SARİCA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber