Bem-Bir-Sen: Kamuda istihdam güvenceli olmalı

Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde çözülmesi beklenen sorunlara ilişkin şu ifadeleri kullandı; "Emeğin hakkı korunmalı. Emekçinin hakkı verilmeli. Kamu İşveren Heyeti 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi fırsat olarak görmelidir. Yerel yönetim çalışanlarının marifeti, iltifat görmelidir. Kamuda istihdam güvenceli olmalı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2021 09:52, Son Güncelleme : 18 Haziran 2021 10:27
Bem-Bir-Sen: Kamuda istihdam güvenceli olmalı

Bem-Bir-Sen Başkanlar Kurulu ve 6. Dönem Toplu Sözleşme Çalıştayı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Levent Uslu, Genel Başkan Yardımcıları, Şube/İl Başkanları, Kadınlar Komisyonları, Engelliler Komisyonları ve Şube/İl Yönetimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkanlar Kurulu ve birim toplantıları ile 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına götürülecek Yerel Yönetim Hizmet Kolunda çalışan Memurların talepleri, toplu sözleşme teklifleri, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, sendikal çalışmalar, sendikal mücadele başlıklarındaki konuların ele alındığı toplantılarda etkin istişarelerde bulunuldu.

27. Kuruluş yıldönümünde genel yetkide 16. yılına imza atan Bem-Bir-Sen'in 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesi düzenlediği toplantıda teşkilat, maliye, basın, hukuk başlıkları ile birim toplantıları yapılırken, Kadınlar ve Engelliler Komisyonları çalıştayları da düzenlendi.

USLU, "KAMUDA İSTİHDAM GÜVENCELİ OLMALI"

Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde çözülmesi beklenen sorunlara ilişkin şu ifadeleri kullandı; "Emeğin hakkı korunmalı. Emekçinin hakkı verilmeli. Kamu İşveren Heyeti 6. Dönem Toplu Sözleşmeyi fırsat olarak görmelidir. Yerel yönetim çalışanlarının marifeti, iltifat görmelidir. Kamuda istihdam güvenceli olmalı. Sözleşmeli personelin tamamı, acilen, istisnasız olarak kadroya geçirilmeli. 31 mart 2019 milat olmalıdır. Zabıta memurlarının yıpranma payı verilmeli. İtfaiye çalışanlarımızın yıpranma payı verilmesini, engelleyen genelge iptal edilmelidir. Zorla emekliliğin önüne geçilmeli. Hayatı boyunca milletimize hizmet edenler emeklilik baskısına maruz bırakılmamalıdır. 7/24 milletimizin hizmetinde olan itfaiye ve zabıtalarımızın yemek yardımı 3 öğüne çıkarılmalıdır."

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN; "YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Düzenlenen toplantılar ve çalıştayın ardından kapanış toplantısına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, Bem-Bir-Sen'in 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından el değiştiren birçok belediyede uygulamaya konulan, baskı, sürgün, mobbing politikasına karşı onurlu ve dik duruşunun sendikal tarihte yer alacağını, emeğin ve ekmeğin mücadelesinde hep hatırlanacağını ifade etti.

"HER ADAMIN İŞİ DEĞİL, ER ADAMIN İŞİ"

"Bem-Bir-Sen'imizin 27 yıllık mücadele tarihinin son iki yıl içerisindeki eylemselliği 25 yıldan daha fazladır." ifadelerini kullanan Memur-Sen Genel Başkanımız Yalçın, "Son iki yıl içerisinde yerel yönetimlerin el değiştirmesiyle yıldırmalar, mobbingler, sürgünler ve entikalarla yüz yüze geliyorsunuz. Dirayetli ve güçlü bir teşkilat olarak, bu kadar saldırıya, bu kadar yıldırmaya, baskıya, zulme, sürgüne rağmen, adam gibi duran, yel kayadan ne götürür deyip, cüssesini koruyan bir teşkilat burası, bu teşkilatın lider kadrosunu yürekten selamlıyorum. Biz birbirimize tutunmak zorundayız. Beraber hareket etmek durumundayız.5 yıl içinde en fazla üye kaydı yaptığı halde en fazla yıldırma, mobbing, baskı, zulümle yüzleşen bir teşkilat olarak böyle zor zamanda bu kadar üye yapmak. Her adamın işi değil, Er adamın işi. Onun için herkesi yürekten kutluyorum." dedi.

"MİLLETİNİN HİZMETİNDE OLAN SENDİKANIN ADIDIR; BEM-BİR-SEN"

Kapanış toplantısında konuşan Levent Uslu ise, "Emeğin, emekçinin, mazlumun ve mağdurun yanında zalimin karşısında duran sendikanın adıdır;

Dünyanın neresinde olursa olsun gönül coğrafyamızla bağlarını koparmayan, zalimlere karşı, durmadan, dinlenmeden, gaflete düşmeden, daha çok çalışan

Muhacir kardeşlerimizin yanında duran sendikanın adıdır;

Yaşasın Özgür Filistin, Yaşasın Özgür Doğu Türkistan, Kahrolsun Emperyalizm,

Kahrolsun Siyonizm, diyebilen sendikanın adıdır;

Evlatları için nöbet tutan Annelerimizin yanında, Milletimizi çukura çekmek isteyen terörün ve şer odaklarının karşısında Yerli ve Milli duruşun adıdır;

15 Temmuz gecesi "Dünya beşten büyüktür" iradesine had bildirmek isteyenlere, Türkiye'mizin bölgesinde lider, küresel düzlemde aktör olmasına set çekmek isteyenlere karşı, ilk andan itibaren meydanlara çıkarak onurlu ve dik duruşundan taviz vermeyen sendikanın adıdır;

Coğrafyamızda yaşanan afetlere, yıkımlara, gözyaşlarına duyarsız kalmadan elini uzatan, gönlünü açan, Söz konusu milletimizin menfaatiyse her türlü alçak saldırıya göğsünü siper eden Kahraman Mehmetçiklerimizin, Aziz Şehidlerimizin ve Gazilerimizin yanında yer alan, milletinin hizmetinde olan sendikanın adıdır; BEM-BİR-SEN" ifadelerini kullandı.

81 ilden 93 Şube/İl Teşkilatının katılımıyla büyük bir coşku, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen Bem-Bir-Sen Başkanlar Kurulu ve 6. Dönem Toplu Sözleşme Çalıştayı aile fotoğrafı çekiminin akabinde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber