AKP'li Akgün: Bakanlarla torpil odası değil, görüşme odası istedim

Haber Giriş : 31 Aralık 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ?torpil odası" talebinde bulunduğuna yönelik basında yer alan haberleri yalanladı. Akgün, Erdoğan'dan talebinin torpil odası değil görüşme odası olduğunu bildirdi.

Basında yer alan haberler üzerine yazılı açıklama yapan AKP Karaman Milletvekili Akgün, partisi tarafından 23-25 Kasım'da Kızılcahamam'da yapılan toplantıda milletvekillerinin çeşitli meseleler konusunda görüşlerini dile getirdiğini kendisinin de bu görüşmelerde konuşma fırsatı bulduğunu söyledi. Kızılcahamam toplantısında halkın ve memleketin değişik meselelerini gündeme taşıdığını ifade eden Akgün, şunları söyledi:

?Bunlardan birisi; Meclis'in ve siyasetin karşı karşıya bulunduğu hepimizin bildiği önemli bir sorun olan, milletvekilleri kendilerine ulaşan yol, su, elektrik veya seçim bölgesine ait bir yatırım taleplerini veya şahsi talepleri, partilerinin grup toplantısında veya Meclis Genel Kurulu'nda bakanların etrafında kümeleşmek suretiyle dile getirmeleridir. Bakanlara bu taleplerin iletilmesi bazen Meclis Genel Kurulu'nun çalışma düzenini bozacak şekilde ses ve görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Çoğu zaman milletvekillerimiz sorunları ve talepleri iletmek için Genel Kurul'un çalışma saatlerinde bakanlıklarda dolaştıklarından yasama faaliyetlerine katılamamaktadırlar."

Belirttiği sakıncaların ortadan kaldırılması için zaman zaman Meclis'te grup yönetim odalarında iktidar ve muhalefet milletvekili ayrımı olmaksızın bakanlarla görüşmelerinin sağlanmasını önerdiğini kaydeden Akgün, ?diğer bir önerim de, milletvekilleri ve siyaset kurumunu gereksiz yere meşgul eden çoğu zaman yanlış uygulamalar, haksızlıklar, adaletsizlikleri, kamu yönetimini çözmeye neden olan ve torpil müessesesini tamamen ortadan kaldıracak şekilde kamudaki tayin, terfi ve yükselme işlemlerinin objektif kurallara bağlanması talebiydi. Konunun esası bu iken haberin veriliş şekli yanlış anlamalara müsait olduğundan olayın bu şekilde gerçekleştiğini bildiririm" dedi.

AKŞAM GAZETESİ GÜNDEME GETİRDİ

Ali Ekber Ertürk imzalı haber "AKP'li vekiller, torpil isterken gazetecilere yakalanmaktan bıktı. İsteklerinin deşifre olmasından rahatsız olan vekiller, çözümü bu işi gizli saklı yapabilecek bir oda istemekte buldu. AKP grup toplantılarında milletvekillerinin bakanlara yazdığı ?torpil notlarının'' medyaya yansıması ve Genel Kurul oturumlarında milletvekillerinin bakanların çevresini sarıp taleplerde bulunmasına karşı Başbakan Erdoğan'a ilginç bir öneri getirildi. AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, bu görüntülerin yaşanmaması için Meclis'te ?özel oda'' kurulmasını önerdi." şeklinde yeralmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber