Tapu müdürlükleri, emlak vergi değerini online alacak

Web Tapu sisteminde yer alan en önemli eksiklik Kanuni düzenleme gideriliyor. 19 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7327 sayılı Kanunun 14. maddesine göre tapu müdürlükleri, bina ve arazinin devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu ilgili belediyesi tarafından sağlanan sistem üzerinden elektronik ortamda sorgulayacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2021 14:08, Son Güncelleme : 19 Haziran 2021 14:10
Tapu müdürlükleri, emlak vergi değerini online alacak

19 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7327 sayılı Kanunla web tapu işlemlerinde en çok sıkıntı duyulan konuya çözüm bulunuyor. Hali hazırdaki Web Tapu uygulamada online işlem yapılması iöin belediyeden emlak vergi değeri istenmektedir. Bu ise ayrı bir formalite oluşturmaktadır. Vatandaşlar online ortamda bulunan bir bilgi için belediyeye gitmek zorunda kalmaktaydı.

19 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7327 sayılı Kanunla, tapu müdürlüklerine, emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu ilgili belediyesi tarafından sağlanan sistem üzerinden elektronik ortamda sorgulama imkanı tanındı. Bu düzenleme sayesinde bir süre sonra tüm tapu müdürlükleri, emlak vergi değerini online alabilecek ve web tapu sistemden işlem yapabilmek çok daha kolay bir hale gelecek.

İşte 19 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7327 sayılı Kanunun ilgili maddesi:

MADDE 14 - 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 30 uncu maddesinin sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Tapu müdürlükleri, bina ve arazinin devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu ilgili belediyesi tarafından sağlanan sistem üzerinden elektronik ortamda sorgular. Miras, mahkeme kararı, cebri icra, kamulaştırma halleri ile özel kanunlarda öngörülen diğer haller hariç emlak vergisi borcu bulunan bina ve arazinin devir ve ferağı yapılmaz. Tapu müdürlükleri devir ve ferağ işlemini, işlemin yapıldığı ayı takip eden ayın 15'inci günü akşamına kadar ilgili belediyelere elektronik ortamda bildirir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber