Eğitimlerini tamamlayan polis adayları mezun oldu

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı:- "Polislik, dünyanın her yerinde zor meslek, fakat polislik bizim ülkemizde dünyanın her yerinden daha zor, sorumluluğu daha yüksek, daha çok fedakarlık isteyen bir meslek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2021 15:15, Son Güncelleme : 20 Haziran 2021 15:44

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinden (POMEM) mezun olan 260 polis memuru adayı için tören düzenlendi.

Okulun spor salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Dönem birincisi olan Enbiya Öztürk, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Dereceye giren ilk üç öğrenciye İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından plaket verildi.

Mezun tüm polis memurlarını tebrik eden Çataklı, "Polislik, dünyanın her yerinde zor meslek, fakat polislik bizim ülkemizde dünyanın her yerinden daha zor, sorumluluğu daha yüksek, daha çok fedakarlık isteyen bir meslek. Çünkü bu coğrafyanın güvenlik problemleri, dünyanın her yerinden yüksektir. Güney sınırımızdaki tüm ülkeler, bugün bir istikrarsızlık çıkmazı içindedir. Tarihi, kültürel bağlarımız ve sınır komşuluğumuz olan Orta Doğu, yıllardır çatışma ve istikrarsızlık içindedir." diye konuştu.

- "2020 yılında yakaladığımız uyuşturucunun parasal değeri 165 milyar lira"

Düzenli ve düzensiz göç, PKK terör örgütü, uyuşturucu trafiğinin ülkenin güvenliği için sürekli tehdit ürettiğini ve tüm kolluk birimlerinin yükünü ağırlaştırdığını vurgulayan Çataklı, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz coğrafyada ve Avrupa'da hiçbir ülke, bizim yakaladığımız uyuşturucu miktarlarını yakalıyor değildir. Sayın İçişleri Bakanımız dün de önceki gün de paylaştı, yalnız 2020 yılında yakaladığımız uyuşturucunun parasal değeri 165 milyar liradır. Keza Avrupa'da hiçbir ülke, bizim uğraştığımız kadar çok ve çeşitli terör örgütüyle eş zamanlı mücadele ediyor değildir. Dünyada bu kadar dış destek alan bir başka terör örgütü de herhalde mevcut değildir. Bugün bu terör örgütünü bitiren, yani bir anlamda küresel güçlerle terör mücadelesi veren ülke, Türkiye'dir. Avrupa'daki hiçbir ülke, bu kadar büyük bir göçün hem hedef hem de kaynak ülkesi değildir. Dolayısıyla, Türk polisinin yükü, tıpkı diğer kolluk birimlerimizde olduğu gibi, dünyadaki meslektaşlarından kat kat yüksektir. Ancak bir şansımız var ki hem tecrübemiz hem kabiliyetimiz hem devletimizin gücü hem de milletimizin feraseti yüksektir ve duaları bizimledir. İşte bu güç sayesinde bütün bu geniş sorumluluk alanını yönetebiliyoruz."

Yeni mezun polislere tavsiyelerde bulunan Çataklı, polisliğin riski yüksek bir meslek olduğunu vurguladı.

Çataklı, iyi bir polis olmadan önce iyi bir insan olunması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Eğer sizler adalete inanmazsanız, kanuna, nizama inanmazsanız, başkaları için de adaleti, kanunu, hukuku temin edemezsiniz. İyi polis olmak için ahlaklı insanlar olmalısınız. İyi polis olmak için bu ülke için güzel hayalleriniz olmalıdır. İyi polis olmak için bu ülkenin taşına toprağına, üzerinizdeki üniformaya, ay yıldızlı bayrağa aşık olmalısınız. Bakın geçtiğimiz günlerde ağabeylerinizin dikkati sayesinde bombalı araçlar yakaladık. Çekinmediler, boş vermediler, ihmal etmediler ve belki onlarca hayat kurtardılar. İşte sizler de görevlerinizi yaparken, inandığınız doğrular uğruna her şeyi göze alarak adım atın."

Karaman POMEM Müdürü Ramazan Engin Öztürk de okulun yedinci mezunlarını verdiğini dile getirerek, "Yoğun bir öğretim ile gece ve gündüz kesintisiz yürütülen zorlu pratik eğitim süreci sonunda mezuniyet aşamasına gelinmiştir. Mezunlarımızın, ülkemizin ihtiyaç duyduğu güvenlik hizmetini, hukukun üstünlüğü çerçevesinde, devletine bağlı, adil ve tarafsız olarak, hiçbir oluşumun etkisinde kalmaksızın yürüteceklerine inancım tamdır. Mezun olan polis memurlarımız yolunuz ve bahtınız açık olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından polis adayları yemin ederek havaya kep attı.

Törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşler, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Nuri Özbey de katıldı.

Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Niğde'de eğitimlerini tamamlayan polis adayları mezun oldu

Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Niğde'de 8 aylık eğitimlerini tamamlayan polis adayları için mezuniyet töreni yapıldı.

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezindeki (POMEM) 26 dönem mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, bugünün aynı zamanda Babalar Günü olduğunu belirterek, "Bu vatana, bu millete hayırlı evlat yetiştiren tüm babalarımızın, evladını yetim bırakan babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyorum." dedi.

Polat, polis adaylarının 8 aylık eğitim döneminin ardından devletine ve milletine hizmet yolunda göreve başlayacaklarını ifade ederek, "Hepsini kutluyor, hayırlı olsun diliyorum. Polis millettir, devlettir, bayraktır, vatandır. Bunu yüreğinizde hissettiğinizi biliyoruz. Bu vatan uğuruna, bayrak ve ezan uğruna canınızı severek vereceğinizi biliyoruz. Yolunuz açık olsun, hep söylüyoruz, devletinin emrinde, milletinizin hizmetinde nice başarılı yıllarınız olsun." diye konuştu.

Yozgat POMEM Müdürü Zafer Kişi de okulun kurulduğu günden bu yana emniyet teşkilatına adalet ve hukukun üstünlüğüne inanan, devletine, vatanına, milletine, bayrağına bağlı, ülkesinin bölünmez bütünlüğü için gözünü budaktan sakınmayan binlerce polis yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam edeceğini belirtti.

Kişi, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi olarak 26. dönemde 389 vatan evladını mezun edecek olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyelerinin verilmesinden sonra 389 polis yemin etti.

Törene, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak da katıldı.

- Kırşehir

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezinde, 26. dönem eğitimlerini tamamlayan 294 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Vali İbrahim Akın, törende yaptığı konuşmada, Kırşehir POMEM'den mezun olarak memleketin dört bir yanında hizmet verecek polislerin yemin ederek bu şerefli mesleğe adım atmasının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilere seslenen Vali Akın, "Sizler, bu seviyelere kolay gelmediniz. Her biriniz belirli kriterler dahilinde seçildiğiniz bu kurumda teorik ve pratiğe dayalı zorlu bir eğitim sürecinden geçerek mezun olmaya hak kazandınız. Hepinizi bu başarınızdan dolayı kutluyorum." diye konuştu.

Kırşehir POMEM Müdürü Ortaç Şekeroğlu da 2020 ekim ayında intibak eğitimiyle başlanan eğitim öğretim sürecini başarı ile bitirmenin onur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, iki dönem halinde verilen eğitim boyunca hukuk ve meslek anlamında 14 farklı dersin işlendiğini, bu süreçte ayrıca temel atış ve meskun mahal eğitimlerinin de başarı ile tamamlandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Çağatay Durgun, yaş kütüğüne plaket çaktı, dereceye giren öğrencilere Vali Akın, Kırşehir milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan diploma ve hediyelerini verdi.

Öğrencilerin yemin etmesiyle sona eren törene Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Kırşehir Emniyet Müdürü Murat Türesin ve protokol üyeleri katıldı.

- Sivas

Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezinde 254 polis adayı mezuniyet heyecanı yaşadı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, POMEM'de gerçekleştirilen 26. dönem mezuniyet töreninde konuşan Vali Salih Ayhan, 8 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayan polis adaylarını tebrik ederek, görev yerlerinde başarı diledi.

POMEM Müdürü Kadir Yırtar ise zorlu bir eğitimden geçerek mezun olan polis adaylarını kutladı.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Semih Arınk, yaş kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı, polis adayları yemin etti.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu ve davetliler katıldı.

- Niğde

Niğde Polis Mesleki Eğitim Merkezinde 26. dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

Niğde Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, törende konuşan Vali Yılmaz Şimşek, "Görevinizi yürütürken toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutacağınıza yürekten inanıyorum. Bu ülke, Ömer Halisdemir, Fethi Sekin gibi kahramanları yetiştirmiş bir ülkedir. İşte her biriniz sizden önce canları pahasına mücadele eden kahraman polislerimiz gibi isimlerini geleceğe altın harflerle kazıyacak birer kahraman olmak için yemin etmek üzere buradasınız." dedi.

Konuşmanın ardından polis adayları yemin etti.

Mezuniyet törenine AK Niğde Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, siyasi partiler ve STK temsilcileri ile öğrencilerin aileleri katıldı.

BAYBURT

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 295 öğrenci kep attı.

POMEM bahçesinde düzenlenen 26. dönem mezuniyet töreninde konuşan Vali Cüneyt Epcim, emniyetin, bir toplumun hayatta ve ayakta kalabilmesinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.

Devletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde güçlü savunma stratejileri belirlediğini ifade eden Epcim, bu stratejiler içerisinde en önemlilerinden birinin de Türk Polis Teşkilatının varlığını, ilkelerini, sadakatini, kurumsal kültürünü geliştirmek olduğunu belirtti.

Epcim, Türkiye'nin özellikle savunma sanayinde attığı adımların çok büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, "Hepimizin bildiği gibi İHA'larla SİHA'larla Türk Polis Teşkilatımızın da oldukça büyük teknolojik, bilimsel altyapıya doğru kavuştuğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz." dedi.

Mezunların Türk Polis Teşkilatının savunma stratejilerine büyük değer katacağına dikkati çeken Epcim, şunları kaydetti:

"Bayburt'ta çok zorlu bir süreç içerisinde bu eğitimi tamamladığınızı biliyorum. Özellikle pandemi sürecinde bu eğitimin verilmiş olması işimizin birkaç kat daha zor olduğunu bizlere göstermişti. Çok modern bir polis okulumuz var. Fakat pandemi sürecinin vermiş olduğu zorlukları bu kapalı alanda yaşamak zorunda kaldınız. Bu zorlu sürece dayandığınız için sizleri tebrik ediyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun riyasetinde çok önemli Türk Polis Teşkilatının geliştiğini gözlemlemekteyiz. Bunu gözlemlerken bir taraftan sizler gibi genç kahraman arkadaşlarımızı mezun ediyoruz. Bunun mutluluğu içerisindeyiz."

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise mezun olan polislerin heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mezunlara seslenen Günel, şöyle konuştu:

"Bizi birbirimize ayrı düşüren FETÖ gibi yapılara, PKK gibi bölücü örgütlere karşı her zaman dikkatli olalım. Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyen bu yapılar, dün vardı, belki yarın da olacaktır. Su uyur düşman uyumaz. Adı, görüntüsü farklı olsa da içimizdeki hain odaklar şunu bilin ki sizler her nerede olursanız olun, istismar ettiğiniz hiçbir değer, arkasına saklandığınız hiçbir kaya, içerisine girdiğiniz hiçbir mağara, hiçbir silah sizi elimizden alamayacaktır. Yeter ki biz bir olalım, diri olalım."

Konuşmaların ardından dönem birincisi Ahmet Derici, yaş kütüğüne plaket çaktı, dereceye giren öğrencilere Vali Epcim ve protokol üyeleri hediyeler verdi.

Yemin töreni ve kep atılmasıyla sona eren törende, öğrenciler mezun olmanın sevincini arkadaşları ve aileleriyle paylaştı.

Törene, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı İsmail Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber