'Türk SİHA'ları Polonya ordusunun kapasitesini artıracak'

Türk yapımı silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin etkinliği savaşta kanıtlanmış, teknolojik olarak gelişmiş bir araç olduğunu söyleyen Polonya Dışişleri Bakanı Rau, Türk SİHA'ların Polonya ordusunun ve NATO'nun doğu kanadının kapasitesini artıracağına inandığını ifade etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2021 19:30, Son Güncelleme : 20 Haziran 2021 21:04
'Türk SİHA'ları Polonya ordusunun kapasitesini artıracak'

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) değerlendirmelerde bulundu.

Polonya'nın Türkiye'den aldığı 24 insansız hava aracı hakkında konuşan Rau, "Türk insansız hava aracı Bayraktar TB2, etkinliği savaşta kanıtlanmış, teknolojik olarak gelişmiş bir araç. Polonya ordusunun ve NATO'nun doğu kanadının kapasitesini artıracağına inanıyorum" dedi.

Rus haber ajansı RIA'nin haberine göre; Rau, savunma alanındaki bu işbirliğinin siyasi işbirliğinin bir göstergesi olduğuna dikkati çekerek "Umarım bu işbirliği AB-NATO ilişkilerinin güvenlik ve savunma alanında gelişmesine de katkı sağlar" temennisinde bulundu.

'Türkiye bölgesel bağlamda Polonya'nın NATO'daki stratejik ortağıdır'

Rau, Polonya'nın NATO üyeliğine Türkiye'nin verdiği destek ile Türkiye'nin AB üyeliğine Polonya'nın verdiği desteğin, ikili siyasi ilişkileri geliştirdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Polonya tüm kurumlarıyla Avrupa ve yakın çevresinde barışçıl kalkınmanın koşullarının oluşması için açık kapı politikasını izliyor. Türkiye bölgesel bağlamda Polonya'nın NATO'daki stratejik ortağıdır. Ülkelerimizin önemli bir askeri gücü var ve sınırlarımızda çeşitli güvenlik tehditleriyle karşı karşıyayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber