'Yerimde değildim' mazereti bitti, sabit telefonlar cep'e bağlanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Ocak 2008 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İş dünyasında hiç sevilmeyen, "Ahmet Bey şu anda ofiste değil, cep numarasını vermeye de yetkili değilim" sözleri tarihe karışıyor. Çünkü Ahmet Bey'in patronu, bürosuna kurdurduğu sistem sayesinde sabit telefon ile 'cep'in aynı anda çalmasını ve sabit hat üzerinden cep'e ulaşılmasını sağlayacak.

Dolayısıyla personelin, "Masamda yoktum, bu yüzden telefonu duymadım" ifadesi de patronlar için bahane olmaktan çıkıyor. Ücretlendirme konusunda ise arayan kimse için sabit hat tarifesi uygulanıyor. Ancak şirkete, GSM operatörüne yönlendirme yapıldığı için, yönlendirilen hattın kurumsal tarifesinden telefon ücreti yazılıyor. Telefondan aranılan kimseye mutlaka ulaşılmasını sağlayan 2N Smartgate GSM Gateway sisteminin mucidi Bircom Telekomünikasyon ve Bilişim Hizmetleri'nin genel müdürü Burçin Bircanoğlu, işini sağlama almak isteyen patronların, söz konusu cihaza büyük rağbet gösterdiğini söylüyor. Masa telefonunun aynı anda cep telefonuyla birlikte çalmasını sağlayan akıllı cihaz, telefon hatları ve santral arasındaki bağlantıyı da kuruyor. Telefon için ayrı bir yatırıma gerek kalmadan GSM haberleşmesine imkân tanıyan teknoloji, dizüstü bilgisayar üzerinden mesaj gönderimi de yapıyor.

Profesyonel ses çözümleri üzerine 1972 yılından bu yana hizmet veren Bircom, ürün yelpazesine 2001'de bilişimi de ekledi. Telefon altyapısı konusunda ilgili ekipmanların yurtiçi ve yurtdışı temini ve kurulumunun yanı sıra satış sonrası teknik servis olarak da hizmet veriyor. Pek çok patronu oldukça heyecanlandıran şirketin yeni icadı sayesinde çalışana masa üstü telefonundan her dakika ulaşma imkânı sunuyor. Bu sayede sırf telefonla ulaşılamadığı için iş aksamayacak ve yeni iş bağlantıları kurulması sekteye uğramayacak. Genel Müdür Bircanoğlu, "Müşteri, şirketi kurumsal numarasından arıyor. Cihaz sayesinde kimle görüşmek istiyorsa, o kimse dünyanın neresinde olursa olsun cep telefonu çektiği müddetçe arayanla görüşebiliyor." diyor. Bircom'un akıllı cihazı, şirketin dahilî hattından başka bir hatta telefon yönlendirebiliyor veya dışarıdayken sabit numaraları ofisteymiş gibi aynı tarife üzerinden aranmasına imkân tanıyor. Cihaz sayesinde masa üstü telefonundan GPRS'ye bağlanıp internet üzerinden kısa mesaj atmanın da mümkün olduğunu kaydeden Burçin Bircanoğlu, "Müşteriniz sipariş etmek istediği ürünün stoklarınızda olup olmadığını sormak için aradığında, ofis dışında olsanız bile tıpkı masanızdan yaptığınız gibi kendisini bekletmeye alarak deponuza danışabilir, hatta konferans görüşmesi bile yapabilirsiniz." bilgisini veriyor. Yaklaşık 2 ay önce piyasaya sürülen teknolojik cihaza özellikle ilaç firmaları yoğun ilgi gösteriyor. Bircanoğlu, "Cihazın fiyatı 300 Euro. Sabit telefonu cep'e yönlendirilen şirket için ücretlendirme, operatörlerin grup içi tarifelerinden yapılıyor. Arayan kişi sabit hattı aradığı için kesinlikle ekstra bir ücret ödemiyor. Dolayısıyla maliyeti zannedildiği gibi yüksek değil." diye konuşuyor.

'Uzakdoğulu firmalar, yazılım için kapımızı çalıyor'

Bircom'un ürünleri bununla sınırlı değil. Kapı zilini cep telefonuna yönlendiren sistem de büyük rağbet görüyor. Kapıdaki kişi zile bastığını düşünse de farkında olmadan ev sahibinin cep telefonunu çaldırıyor. Şirket, 3. nesil cep telefonu uygulamaları kullanılmaya başlandığı zaman kapıdaki kişinin kamera görüntüsünü de cep'e aktaracak donanımı geliştirmiş durumda. Şirketin, patronun söylediği her sözü kayıt altına alan sekreter ya da asistanların işini kolaylaştıracak bir çözüm önerisi de var. Geliştirilen ses kayıt cihazı, toplantı odası veya yerleştirildiği odadaki konuşmaları anında kayıt altına alıyor. Toplantı sonunda düğmesine basıldığında da bütün konuşmaların dökümünü, istenilen e-posta adresine gönderiyor.

Özellikle Avrupa ülkelerinde arama kartıyla ucuz telefon imkânı sağlayan call shop yazılımları da Bircom'un uzmanlık alanına giriyor. Bu alandaki çözümleri büyük rağbet gören şirketin kapısını özellikle Uzakdoğulu firmalar aşındırıyor. Tayvan'lı bir firmanın kendilerinden aldığı call shop sistemlerini İspanya'ya sattığını aktaran Bircanoğlu, "Kısa sürede 500 shop satışı gerçekleştirdiklerini biliyoruz. Bu birliktelik sayesinde çok iş yaptık. Türk firmaları, bünyelerinde çok iyi yazılım mühendisleri çalıştırıyor. Cesur olmamaz gerekli. Pazarlamayı çözdükten sonra hiçbir sorun yok. Her yerde savaşabiliriz." diyerek, pazarlamanın önemine dikkat çekiyor.

Zeliş Yıldıral

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber