İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık-Sen'den yerli aşı klinik merkezine ziyaret

TÜBİTAK'ın yerli koronavirüs aşısı Faz 1 çalışmalarının gerçekleştirildiği Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi'ni ziyaret eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Türkiye, çok büyük işlerin altına imza atıyor. Yerli aşı konusunda da gelinen nokta umut ve güven verici" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2021 17:08, Son Güncelleme : 21 Haziran 2021 17:10
Sağlık-Sen'den yerli aşı klinik merkezine ziyaret

Yerli aşı ziyaretinde, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş'tan Faz 2 çalışmaları hakkında bilgi alan Genel Başkan Durmuş'a, Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti, Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Faz 1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nin yanı sıra hastanenin çeşitli bölümlerine de ziyaretlerde bulundu.

TOPLUMUN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Başhekim Altuntaş'tan aşı çalışmaları hakkında bilgi alan Semih Durmuş, yerli aşı çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Durmuş, burada yaptığı konuşmada "Yerli aşı konusunda da gelinen nokta umut ve güven verici. Bundan sonraki süreçte de yaşanabilecek salgın olaylarına karşı Türkiye'nin alt yapısının çok daha sağlam olması gerekiyor. Yapılan çalışmaların toplum tarafından desteklenmesi de önem arz ediyor" dedi.

Aşılama konusunda sağlık çalışanlarının başarısının büyük olduğunu ifade eden Durmuş, "Günde 1,5 milyon civarında aşı yapılıyor. Toplumun aşılanması konusunda büyük bir gayret var. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bu noktada üst düzeyde. Virüse karşı bugüne kadar bulunmuş olan en etkin yöntem aşı" şeklinde konuştu.

Aşı konusundaki eleştirilere de değinen Durmuş, "İnsan sağlığı her şeyin önünde. Bilimsel temeli olmayan ifadelerden kaçınmak lazım. İdeolojik yaklaşımlardan özellikle kaçınmak lazım. Toplum sağlığını siyasetin dışında tutmak lazım" tepkisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber