İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AVM'lerde aşılamada 'yabancı' kuyruğu

Türkiye'de hastane dışında farklı noktalarda aşılama yapılmaya başlandı. Alışveriş merkezlerinde kurulan aşı stantlarına da Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklular ilgi gösterdi

Haber Giriş : 24 Haziran 2021 08:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
AVM'lerde aşılamada 'yabancı' kuyruğu

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre: Hastaneler, mobil aşılama ekiplerinin yanı sıra alışveriş merkezlerinde de aşı stantları açılıyor. Bu kapsamda Yeşilköy'deki Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde de aşı merkezi kuruldu. Pazartesi günü kurulan aşı standında randevu almaya gerek kalmadan Dr. Murat Dilmener Pandemi Hastanesi sağlık ekipleri tarafından aşı takviminde hak tanınanlar aşılarını olabiliyor. Milliyet olarak gezdiğimiz Aqua Florya'da aşılama için gelenlerin büyük çoğunluğunu Türkiye'de oturumları olan İran, Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistanlılar olduğu görüldü. Ancak "Aşı oluruz" umuduyla gelenlerin birçoğu da sistemde aşı kaydı olmadığı ya da SGK'ları bulunmadığı için aşı olmadan geri döndü.

'Sinovac için geldim'

Öte yandan AVM'deki aşı sırasında Türk vatandaşların sayısının oldukça az olması dikkat çekti. AVM'de aşı uygulayan hemşire Ömer Maya "Hastaneler oldukça yoğun. Bu yoğunluğun azaltılması açısından alternatif olarak böyle yerlerde yapılması iyi oldu. Sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında aşılama yapıyoruz. Burada sadece BioNTech aşısı var. Aşı olmaya gelenlerin çoğu da genelde yabancı" dedi.

Aşı için AVM'ye geldiğini söyleyen 33 yaşındaki İranlı Zehra Tagi, "AVM'de aşı yapıldığını sosyal medyada gördüm. Hastanede daha önce randevu almaya çalıştım ancak alamadım. Ben de buraya geldim. Herhangi bir sıkıntı olmadı, aşımı oldum" dedi. 53 yaşındaki Zehra Refeai de e-Nabız'dan randevu alamadığı için AVM'ye geldiğini söyledi. Aşı sırasındayken kendisiyle konuştuğumuz Refeai, aşı standında Sinovac olmadığını öğrenince aşı yaptırmaktan vazgeçti. Neden vazgeçtiğini sorduğumuzda da "Ben Çin aşısı olduğunu sanıyordum ondan geldim, diğer aşıyı olmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Pendik'ten aşı olmak için Aqua Florya'ya gelen Iraklı Saeid Zureinejad (52) ise, "Günlerce 182'den randevu almaya çalıştım ancak bir türlü alamadım. Dün de burada randevu almadan aşıya yapıldığını duyunca çıkıp geldim" diye konuştu. Ancak Zureinejad'in sisteme aşı kaydının olmadığı görüldü ve dakikalarca beklediği sıradan aşı olmadan evine döndü.

Aşı ayaklarına geldi

Aşı için sırada bekleyenlerden biri de 35 yaşındaki Mehmet Selçuk Acar'dı. AVM çalışanı Acar, "Bugün zaten aşı randevum vardı. Hazır burada aşılama yapılıyorken hastaneye yerine buraya geldim" dedi. Aşı olan 39 yaşındaki Duygu Kebapçıgil de gelecek hafta içi aşı randevusu aldığını belirterek, "Hazır ayağımıza böyle bir fırsat gelmişken kaçırmak istemedim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber