İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'li belediyelerden toplanan 40 milyon lira buhar oldu

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre: CHP'li yazarların ifşa ettiği skandal büyüyor: Yandaş medya kurmak için CHP'li belediyeler adeta haraca bağlandı. Toplanan 40 milyon lira ise yine bir CHP'li eliyle buharlaştırıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Haziran 2021 09:40, Son Güncelleme : 24 Haziran 2021 09:41
CHP'li belediyelerden toplanan 40 milyon lira buhar oldu

İlk olarak Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ABD'de kara para aklamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın parasıyla Artı 1 televizyonunun kurulduğunu belirterek, Uğur Dündar'ın da buna öncülük ettiğini ima etmişti. Son olarak da gazeteci Can Ataklı, kanalın kurulması için toplanan 40 milyon liranın CHP'li bir yönetici tarafından buharlaştırıldığını açıkladı. Ataklı, 40 milyon liranın hangi CHP'li isim tarafından, nasıl toplandığına dair bilgi vermezken, SABAH'a konuşan CHP'li eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin de iddiaları doğruladı.

CHP'nin Gezi kalkışmasından sonra kanal kurmak için düğmeye bastığını söyleyen Zengin, CHP'li belediyelerden 300 bin dolar talep edildiğini, kendisinden istenilen 300 bin doları da vermediğini anlattı. Dönemin CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ise o paraların CHP Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından toplandığını açıkladı.

BELEDİYELER HARACA BAĞLANDI

SCHP'li eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, sürecin Gezi'den sonra başladığını anlattı. Buna göre Halk TV'nin yanında yeni kanal için düğmeye basıldı. "Kanalın başına da Uğur Dündar gelecek" denildi. Bir otelde toplantı yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak'a düşüncesini sorduğunda Toprak, "10 belediye 300 bin dolar verirse yeterli destek sağlanmış olur' yanıtını verdi. Böylece para toplamaya başladılar.

TOPRAK'A PARAYI ELDEN VERDİM

Dönemin CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de Toprak'ın kendisinden televizyon kanalı kurulmak için para istediğini söyledi. Toprak'ın Levent'teki ofisine gittiğini belirten Erzen, "Param yoktu, oğlumun düğünündeki altınlarını kuruş kuruş hesap ederek, bir kağıda yazarak Erdoğan Toprak'a bürosunda verdim ve para yetmedi. Üzerine 48 milyar verdim" dedi.

KANAL BATTI, PARA BUHAR OLDU

CHP'li başkanların çoğu, genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak'ın Levent'teki ofisinde paraları ödedi. İddiaya göre kanal, ABD'de kara para aklamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın parasıyla kuruldu. Toplanan 40 milyon lira ise hiçbir zaman kanala gitmedi. Kanal battı, 40 milyon lira ise sırra kadem bastı. Partililer kayıp paranın peşine düşerken Toprak, olayı yalanladı. "Tüm iddialar, aday olamayan bazı kişilerin intikam çabalarının sonucu" diyerek eski belediye başkanlarını suçladı.

YAZILARINA ARA VERDİLER

Ülke gündeminin bir numaralı tartışması haline gelen iddialar sonrası birbirlerine düşen Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar yazılarına ara verdi. Dündar yaptığı açıklamada, "Kendimi ne zaman toparlarım bilmiyorum. İçimden yazı yazmak gelmiyor" derken Yılmaz Özdil ise göz ameliyatı olacağını öne sürerek bir süre yazı yazmadı.

Şerif Can

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber