İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şoför esnafı ve sürücülere YKS nedeniyle korna çalmama uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yapılacağı bu hafta sonu için gürültü uyarısında bulunarak, "Tüm şoför esnafımız ve özel araç sürücüleri okul önlerinde ve çevresinde klakson ve korna çalmamaya özen göstermeli." ifadesini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2021 10:22, Son Güncelleme : 24 Haziran 2021 10:23
Şoför esnafı ve sürücülere YKS nedeniyle korna çalmama uyarısı

Palandöken, yazılı açıklamasında, YKS'nin bu cumartesi ve pazar 3 farklı oturumda gerçekleştirileceğini anımsattı.

Salgın nedeniyle 1,5 yıldır örgün eğitimleri aksayan, çevrim içi eğitimle sınava hazırlanan üniversite adaylarının mağdur olmaması için sınav öncesinde ve anında gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin sınav anında dikkat dağınıklığı yaşamaması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Öğrenciler YKS'de ter dökerken tüm şoför esnafımız ve özel araç sürücüleri okul önlerinde ve çevresinde klakson ve korna çalmamaya özen göstermeli. Sınav yapılan yerlerin yakınlarındaki gürültülü çalışmaların durdurulması için şimdiden tedbir alınmalı. Özellikle cumartesi günü sınav anında gürültülü faaliyetlere ara verilmeli, düğün konvoyları gibi trafiğin tıkanmasına sebep olacak hareketlerden kaçınılmalı. Sınav günlerinde, öğrenciler, refakatçi aileler ve sınav görevlileri için toplu taşıma sefer sayıları artırılmalı."

Palandöken, öğrencilerin acil ihtiyaçları için kırtasiyeci ve fotoğrafçıların pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu anımsatarak, "Sınava girecek adayların sınav giriş belgeleri ve kimlik kartı için gerekli fotoğrafın temini amacıyla kırtasiye ve fotoğrafçılar pazar günü 07.00-18.00 saatlerinde açık olacak." bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber