İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özkan: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi en büyük reform

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, "AK Parti iktidarları döneminde hayata geçen en büyük reform; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçtiği 24 Haziran 2018'den günümüze kadar 3 yıllık sürede çok büyük başarılar elde ettik" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Haziran 2021 21:20, Son Güncelleme : 24 Haziran 2021 21:22
Özkan: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi en büyük reform

AK Parti Grup Başkan Vekili Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 24 Haziran 2018'de yapılan seçimlerle tam anlamıyla hayata geçtiğini hatırlatan Özkan, "AK Parti iktidarları döneminde hayata geçen en büyük reform; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Cumhuriyetimizin kuruluş ve kurtuluş sürecinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu ülke, milletçe yekvücut olmak suretiyle kısa süre zarfında adliyede, mülkiyede, hastanede, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, tarımda, hayvancılıkta, ihracatta ve bir refah istikametinde nasıl hızlı adımlar atmışsak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçtiği 24 Haziran 2018'den günümüze kadar 3 yıllık süre zarfında da çok büyük başarılar elde ettik" diye konuştu.

Demokrasi yolculuğunun, cuntalarla darbelerle darbe teşebbüsleriyle kesintiye uğradığını belirten Özkan, bu süreçlerin kapanmasının yolunun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunun da 2016'daki darbe teşebbüsü akşamında bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Çıkarılan derslerle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçirildiğini dile getiren AK Parti'li Özkan, "FETÖ'sü, PKK'sı, DEAŞ'ı, DHKP-C'si, çeteleri, mafyaları, derin ve paralel yapıları, Türkiye düşmanları; hiçbir zaman güçlü hükümet istemediler, istikrar ülkesi Türkiye'yi istemediler, güçlü, görevinin başında bir parlamento istemediler. Onun için bu ucube parlamenter sistemi Türkiye'ye zorla dikte ettirdiler. Hamdolsun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile güçlü hükümet, derin ve paralel yapılarla mücadelede FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C ile mücadelede, bölgesel ve küresel güç olma mücadelesinde Türkiye'nin önünü ne kadar büyük bir istikamette açtığını son 3 yıllık süre zarfında gördük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önümüzdeki süreçte Türkiye'yi çağdaş, aydınlık yarınlara; gençlerimizi dünya gençliği ile çok daha güçlü bir şekilde rekabet edebilecekleri yarınlara götüreceğine inanıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber