'Nafaka borcu devlete ödensin'

Anadolu'dan Yeryüzüne Sivil Toplum Kuruluşları Vakfı Başkanı Serpil Balat, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu'nda konuştu. Balat, bu konunun Cuma hutbelerinde işlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 25 Haziran 2021 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Nafaka borcu devlete ödensin'

"Gençleri kazanacak, merhamete çağıran özenli bir dil, kalbi ve zihni temizler" diyen Serpil Balat "Uzun vadede, şiddetle en köklü mücadele eğitim. Özellikle dijital dünyanın ve sosyal medyanın, gençlere, evlilik kurumuna ve toplumsal yapıya etkisi acilen araştırılmalı. Aile Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet bu mecralarda gündem oluşturarak olumlu mesajlar vermeli. Kuşatıcı kamu spotları ile kısa filmlerle barış ve güven toplumunu hedeflemeli, şiddete hayır kesin bir dille ifade edilmeli. Ayrıca evden uzaklaştırılan erkek öfke kontrolü eğitimi almalı. Cezaevine girmiş olanlar ciddi bir rehabilitasyona tabi tutulmalı" önerisinde bulundu.

DETAYLI ANALİZ ŞART

Hazar Kültür Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Songül Ertem de şunları önerdi: İlk koruma kararı çıkarıldığında ve sonrasında hem failin hem de mağdurun detaylı analizi çıkarılmalı. Bu veriler sonrası alınacak tedbirler daha kolay belirlenir. Davalarda iyi hal indirimi uygulaması kaldırılmalı. Nafaka da şiddeti artıran başka bir etken. Borç ilişkisi devlet ile nafaka yükümlüsü arasında olmalı. Kadın da karara bağlanmış nafakayı devletten almalı.

EBRU KARATOSUN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber