Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur: Reklam izle para kazan dolandırıcıları arttı

İnternet dolandırıcıları bu kez ''video izle para kazan'' sloganıyla büyük vurgun gerçekleştirdiler. Binlerce kişinin yüzbinlerce lirasını alarak umutlarıyla oynadılar.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2021 11:40, Son Güncelleme : 25 Haziran 2021 11:41
Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur: Reklam izle para kazan dolandırıcıları arttı

Dijital dolandırıcılar toplumun karşısına farklı kılıflarla çıkmaya devam ediyor. Türkiye, Çiftlikbank ve Thodex'ten sonra şimdi de Ankaway vurgunuyla sarsıldı.

Son olarak reklam izleyerek gelir elde etme vaadi ile yüzlerce kişiden para toplayan şebeke yakayı ele verdi. Sistemi kuran Eren Düzyol, kayınbiraderi Halil Başoğlu ve yazılımcı Muhammet Satıroğlu ile birlikte 9 kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık davası açıldı.

7 BİN 200'ER YIL HAPİS TALEBİ

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı Ankaway şirketinin kurucuları ve kurucuların işbirlikçileri için toplam 7 bin 200 yıl hapis cezası talep etti. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki kasım ayında yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur ise şu değerlendirmelerde bulundu:

''HER REKLAMIN PEŞİNE DÜŞÜLMEMELİ''

Reklam izle para kazan dolandırıcılarının arttığını ifade eden Baktur, ''Bu ve benzeri reklamları görünce kolay yoldan yüzbinlerce lira kazanırım, böylelikle ihtişamlı bir yaşama sahip olurum anlayışına sahip olunmamalı. Dünyanın hiçbir yerinde emeksiz bir şekilde 1 verilerek 5 alınmaz. Bu kişi ya da kişiler sizlere paket sunuyor. Günde birkaç video ile yüzde 60 para kar kazanalabileceği iddia ediliyor. Bu tarz saadet zinciri benzeri sistemlerde her zaman altta kalan kaybeder. Dikkatli olunması gerekiyor.'' diye konuştu.

''DAHA ÖNCE DE YÜZBİNLERCE KİŞİ DOLANDIRILDI''

Daha önce de benzer sistemlerle yüzbinlerce insanın dolandırıldığını ifade eden Baktur, ''Hatırlanacağı üzere daha önce de Çiftlikbank vb. ponzi sistemlere büyük rağbet gösterildi. Ancak emeksiz ve risksiz kazancın mümkün olmadığı bir dünyada bu yapılar hiçbir zaman kar getirmez. Kar getirmediği gibi ana para da korunamaz. Sistem şu şekilde işler: Önce insanların güvenini kazanmak için para dağıtılır bu aşamada bir ihtimal de olsa sisteme ilk giren grup kar edebilir ancak piramit aşağı doğru indikçe, sisteme sonradan dahil olanlar kar alamadıkları gibi ana paralarını da şirkete bırakırlar. Yani kısacası piramit sistemlerde müşteri beslenmez, sistem beslenir'' değerlendirmesinde bulundu.

''KARŞIMIZA ÇIKAN HER REKLAMA KANMAMALIYIZ''

Bu kişi ve şirketlere karşı önyargıyla bakılması gerektiğini belirten Baktur, ''Ankaway ile ilgili hukuki süreç başlatıldı. Umarım bir an önce mağdurların yatırdıkları paralar geri iade edilir. Ancak vatandaşlar olarak uyanık olmak zorundayız. Bu sistemler genellikle sosyal medya reklamlarıyla duyurulur ve maalesef ağa ilk düşen sosyal medya kullanıcılarıdır. Bu yüzden karşımıza çıkan her reklamı kuşkuyla yaklaşmalıyız.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber