İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eski CHP ilçe başkanını öldüren sanığa 18 yıl hapis cezası

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde ormanlık alanda eski CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 18 yıl hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2021 21:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Eski CHP ilçe başkanını öldüren sanığa 18 yıl hapis cezası

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Hakan Balcı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanık Balcı, son savunmasında, olay nedeniyle çok üzgün olduğunu ve aileye başsağlığı dilediğini söyledi.

Maktul Yalçın'ın yakın arkadaşını olduğunu belirten Balcı, "Kendisini 'abi' gibi görüyordum. Büfenin borcunu ödemeyince aramız açıldı. Olay alacak verecek meselesinden yaşandı. Öldürme kastım yoktu, olay günü alkollüydük ve kavga ederken tabanca ateş aldı. Uzun süre polislik yaptım eğer delilleri ortadan kaldırma niyetim olsaydı onu yapardım ama bu kasıtla hareket etmedim." dedi.

Yalçın'ı olay yerinde yaralı olarak bıraktığını öne süren Balcı, suçsuz olduğunu savundu, beraatine karar verilmesini talep etti.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hakan Balcı'ya "Kasten öldürme" suçundan 18 yıl hapis cezası verdi.

Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 28 Eylül 2020'de çıkan yangında bir erkek cesedi bulunmuş ve Adli Tıp morgunda yapılan otopside cesedin eski CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'a ait olduğu tespit edilmişti. Polisin yaptığı araştırmada Yalçın'ın son görüştüğü kişi olduğu belirlenen Hakan Balcı gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber