Sahte polisi kahverengi ayakkabı yakalattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş'ta, ablasının senetlerini iptal ettirebilmek için beline kuru-sıkı tabanca takıp polis kıyafeti giyerek bir alışveriş merkezine gelen şahıs, polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Beşiktaş'ın en işlek caddesinde polisin havaya ateş ederek etkisiz hale getirdiği şahsı, üzerindeki resmi polis kıyafetinin altına giydiği kahverengi ayakkabıları ele verdi. Çevre sakinlerinin de tepki gösterdiği şahıs gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Köyiçi Caddesi 15 numarada bulunan İstanbul Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi. İddialara göre ablasının borçları karşılığı imzaladığı senetleri zamanında ödeyememesi üzerine Evrim T. (27) isimli şahıs harekete geçti. Edindiği polis kıyafetlerini giyen sahte polis Evrim T., belinede kuru-sıkı tabanca taktıktan sonra Beşiktaş'a geldi. Köyiçi Caddesi girişinde üzerinde resmi kıyafet olmasına karşın kahverengi ayakkabıları ve hareketlerinden şüphelenen sivil polis ekipleri, Evrim T.'yi takibe aldı. Evrim T.'nin bir mağazaya girdiğini gören sivil polisler beklemeye başladı.

Mağazaya giren Evrim T., mağazanın muhasebe görevlisine kendisini polis memuru olarak tanıtarak ablasının yaklaşık 700 YTL tutarındaki senetlerini kendisine vermelerini istedi. Mağaza yetkililerinin kendisinden şüphelenmesi üzerine foyasının meydana çıkacağını anlayan Evrim T., hemen dışarı çıktı. Çalışanların arkasından bağırması üzerine dışarıda bekleyen sivil polisler, silahlarını çekerek Evrim T.'yi durdurmaya çalıştı. Kaçma girişimi karşısında havaya ateş eden polisler, Evrim T.'yi yakalayarak etkisiz hale getirdi.

Kelepçelenen Evrim T., resmi polis ekipleri gelene kadar yine aynı mağazada tutuldu. Evrim T., bir süre sonra olay yerine gelen ekiplerce Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürüldü. Bu arada bazı vatandaşlar, polis otomobilinin ayrılışı sırasında Evrim T.'yi protesto ettikleri gözlendi. Sağlık kontrolünün ardından polis merkezine getirilen Evrim T., basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktığı gözlendi.

Öte yandan olayı anlatan bir esnaf, sahte polis Evrim T.'yi kaçmak istediği sırada peşindeki polislerin havaya ateş ederek yakaladığını ve yere yatırdıktan sonra gözaltına aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber