Bakan Çelik'ten, kitabı olmayan çocuğa cevap

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Özdilek köyünden Emrah Özkan adlı öğrencinin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e (Ben okumak istiyorum ama benim çalışmak için test kitabım yok) şeklindeki mektubuna Bakan Çelik, test kitabı göndererek cevap verdi.

Muş'un Özdilek köyünde oturmakta olan Emrah Özkan, Bakan Çelik'e fakir bir ailenin çocuğu olduğunu bu soğuk havalarda evlerini bile onaracak parasının bulunmadığını, bundan dolayı test kitabı alamadığını ifade den bir mektup gönderdi.

Bakan Çelik, Öğrencinin mektubuna anında test kitabı göndermekle karşılık verdi. Emrah Özkan, "Ben bakanın mektubumu okuyacağını bile sanmazdım ama bana test kitabı gönderdi. Bundan dolayı Bakanımıza çok teşekkür ederim." dedi.

Öğrencinin bakana teşekkür mahiyetinde gönderdiği mektupta ise "Sayın bakanım sizi televizyonda seyrediyorum ve sizi çok seviyorum, okulu bitirince Ankara'ya gelip sizi ziyaret edeceğim." ifadesi yer aldı.

Bakan Çelik'i evinde çok görmek istediğini kaydeden Özkan, teşekkür mektubunda, "Sayın bakanım sizi evime davet ediyorum, lütfen ne olur gelin sizi bekleyeceğim" şeklinde ifadelere yer verdi.

Çok çalıştığını ve ileriye dönük planlarının olduğunu ileri süren Özkan, "Ben her gün saat 23.00'e kadar çalışıyorum, ben de bakanımız Çelik gibi okuyacak ve milli eğitim bakanı olacağım sonrada kitabı olmayan öğrencilere kitap göndereceğim." ifadesini kullandı.

Özkan'ın sınıf öğretmeni Ümit Bulut ise "Öğrencinin (neden doğuya kimse sahip çıkılmıyor. Herkes bizi açgözlü ve terörist olarak görüyor) şeklindeki düşünceleri vardı. Ben de ona (Sen ne zaman derdini birine anlattın da seni dinlemedi) tarzında ifadeler kullandım. Bunun özerine öğrenci cevap verilecek mi diye bakanımıza mektup göndermiş. Bakanın mektubundaki istekleri karşılaması ile öğrencimiz sahiplenildiğini anladı. Ben de Bakan Çelik'e çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber