Yılbaşı tacizcileri 57 YTL para cezası ile serbest

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Taksim Meydanı'nda yılbaşı gecesi turistleri taciz ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı.

Taksim'deki yılbaşı kutlamaları sırasında tacize uğradıkları kameralarla da tespit edilen mağdurlar şikayetçi olmamıştı. Gözaltına alınan 1'i İran uyruklu 5 kişi Kabahatler Kanunu'nun 37'nci maddesine göre sorgulandı. Taksim'deki yılbaşı kutlamaları sırasında tacize uğradıkları kameralarla da tespit edilen mağdurlar şikayetçi olmamıştı.

Gözaltına alınan 1'i İran uyruklu 5 kişi Kabahatler Kanunu'nun 37'nci maddesine göre sorgulandı.

Emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edilen zanlılar 57'şer YTL para cezası ödedikten sonra serbest bırakıldılar.

İran uyruklu Abhare Arze Vagh ise sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

VALİ GÜLER: GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI

İstanbul'da yılbaşına huzurlu bir ortamda girdiğini belirten Vali Muammer Güler, ?Zaman zaman bu tip şeyler olabiliyor ama talihsiz olarak yansıyan konu ile ilgili emniyet gerekli müdahaleyi yaptı? diye konuştu.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Bu arada, CHP Milletvekili Turgut Dibek, yılbaşı kutlamalarında özellikle turistlere yönelik taciz iddialarını, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Dibek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde Başbakan Erdoğan'a, hükümetin, her yılbaşı gecesinde turistlere karşı cinsel taciz eylemlerinden rahatsızlık duyup duymadığını sordu.

Taciz karşısında, gerekli önlemleri almakla sorumlu olan yetkililer hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını öğrenmek isteyen Dibek, ?Bireysel olmaktan çıkarak, kitlesel hale gelen cinsel taciz eylemlerinin altında yatan nedenlerin tespiti konusunda hükümetin bir çalışması var mı?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber