Emniyet, koruma branş eğitimi seçme mülakatı yapacak

Emniyet, koruma branş eğitimi seçme mülakatı yapacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2021 12:53, Son Güncelleme : 29 Haziran 2021 12:55
Emniyet, koruma branş eğitimi seçme mülakatı yapacak

Koruma Daire Başkanlığı tarafından sağlanan koruma hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla profesyonel olarak koruma eğitimi verilmesini ve koruma hizmetlerini yerine getiren personelin aidiyet duygusunun her zaman üst seviyede tutulmasını sağlayabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı olur'u doğrultusunda Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde Koruma Eğitim Akademisi Şube Müdürlüğü kurulmuş ve 10 Ağustos 2020 tarihi itibariyle eğitim faaliyetine başlanmış olup; koruma alanının geliştirilmesi, personelin eğitiminin en verimli şekilde yerine getirilmesi ve bu sayede iyi yetişmiş koruma görevlilerinin emniyet teşkilatına kazandırılması amaçlarıyla geleceğe dönük planlamalar yapıldığı bildirilmiştir.

Bu sebeple Koruma Branş Eğitimine müracaat etmek isteyen personel için mülakat yapılmasına karar verilmiş olup mülakata başvuru yapmak isteyen personelde aranan şartlar ve mülakat başvuru formu Polnette yayınlanmıştır. Aşağıdaki şartlara haiz olan personel Koruma Branş Eğitimi için başvuruda bulunabilecek.

Kursiyer personelde aranan kriterler;

* 40 yaşından gün almamış olmak,

* Erkek personel boy;1.80 Kadın personel boy;1.65 ve üzeri olmak,

* Asaleti tasdik edilmiş olmak,

* Performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,

* Branşlı personelin birimlerinden Koruma Branş Eğitimini başarıyla tamamlaması halinde Koruma Branşına aktarılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığına dair muvafakat almak,

* Kıdeme etkili ceza almamış olmak,

* En az B sınıfı ehliyeti olmak,

* Sağlık şartları eğitime uygun olmak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber