Anadol'un suçladığı bürokrata yargı şoku

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 20:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

CHP Grup Başkanvekili Anadol'un isimsiz bir ihbar mektubuna dayanarak 4 gümrük bürokratını hedef alan açıklamalarından dolayı açılan davalar iki farklı kararla sonuçlandı.

İSTANBUL

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un rüşvetle suçladığı iki bürokratın açtıkları manevi tazminat davalarından farklı kararlar çıktı. Mahkeme, bürokratlardan Şükrü Keleş'in açtığı davada Anadol'u suçlu bulurken, Yusuf Güney'in açtığı davayı ise reddetti. Anadol, 26 Ekim 2006 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, asılsız olduğu Teftiş Kurulu raporuyla belgelenen bir ihbar mektubuna dayanarak, 4 gümrük bürokratını rüşvet almakla suçlamış ve bu suçlamayı bürokratların isimlerini belirterek yapmıştı. Bunun üzerine adı geçen bürokratlar tarafından Kemal Anadol aleyhine açılan manevi tazminat davalarınden ikisi farklı kararla sonuçlandı. Şükrü Keleş'in açtığı davada Kemal Anadol 4 bin YTL manevi tazminata mahkum edilirken, 5 ay sonra bu defa aynı olayla ilgili Yusuf Güney'in açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

GÜNAY TEMYİZE GİDİYOR

Kemal Anadol'un yeminli beyanında, açıklamayı bu ihbar mektubuna dayandırarak yaptığını ve elinde hiçbir delil bulunmadığını açıkça beyan etmesi üzerine, sonuçlanan ilk davada 4 bin YTL manevi tazminata mahkum olurken, bu emsal karara ve bu kararın dosyaya konulmasına rağmen aynı konuda açılan ikinci davanın reddedilmesi, hakkında hiçbir dava bulunmayan davacı Yusuf Güney tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Yusuf Güney, bu kararı temyiz edeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber