MEB'den idari izin genelgesi

MEB idari izin genelgesi yayımladı. Genelgedeki yeni düzenlemeye göre, "ilgili birimler tarafından gerekli tedbirler alınarak, idari izinli personel uzaktan çalıştırılabilecek" denildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2021 23:35, Son Güncelleme : 01 Temmuz 2021 05:35
MEB'den idari izin genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi sonrasında, "Covid-19 kapsamında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu bir genelge yayımladı.

Genelgede 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren,
"- Yöneticiler hariç olmak üzere Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı (e-nabızdan alınacak belge) bulunan 60 yaş ve üzerinde olanlar,
- Hamile personelden gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadarki süre içerisinde bulunanlar,
idari izinli sayılacaktır"
denildi.

30 Haziran 2021 tarihinde imzalanan ve Personel Genel Müdürü Ömer İnan imzasıyla illere gönderilen genelgede, "İdari izinli sayılanlar görevlerini FİİLEN yerine getirmiş sayılacak, bunların mali ve sosyal hak ve yardımcıları ile diğer özlük hakları saklı tutulacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallini terk edemeyecek, hizmetine ihtiyaç duyulması halinde çağrıldıkları anda görevlerine başlayacaktır. İlgili birimler tarafından gerekli tedbirler alınarak, idari izinli personel uzaktan çalıştırılabilecek." denildi.

İdari izinlere ilişkin 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber