İlaç ve malzeme temininde sorun yaşanıyor

Haber Giriş : 03 Ocak 2008 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatan hastaların ilaç ve malzemelerinin hastanelerce karşılanmasına ilişkin uygulama 1 Ocakta yürürlüğe girmesine rağmen, ilaç ve malzeme temininden kaynaklanan sorunlar Sağlık Bakanlığına iletildi.

Tedavi yardımıyla ilgili uygulama tebliği, 1 Ocaktan itibaren yatan hastaların ilaç ve malzemelerinin hastaneler tarafından teminini ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmeli sağlık kurumlarının bünyelerinde yapılamayan tetkik ve tahlilleri hizmet alımı yoluyla karşılamalarını öngörüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sağlık Bakanlığının isteği üzerine, süreçle ilgili sorunlar kamu hastanelerince Bakanlığın Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne iletildi.

Buna göre, 59 devlet, 21 de eğitim ve araştırma hastanesince ilaç ve malzeme temininde "sorun olduğu" bildirildi.

Bildirilen sorunların ise başlıca ihaleye katılım olmaması, firmalar tarafından teklif verilmemesi ya da ederin üzerinde teklif verilmesi, ödenek sıkıntısı, sağlık müdürlüğü tarafından toplu alım yapılacak olması, barkod numaralarının tamamlanma aşamasında olması, zaman sıkıntısı, depolama ve stoklama problemi gibi nedenlerden kaynaklandığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yayınlanan genelgede, "Hasta mağduriyetine neden olunmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınıp, bu sorunların çözülmesi" istendi.

Bakanlık ayrıca, tetkik ve tedavide mal ve hizmetin herhangi bir nedenle karşılanamaması durumunda, kamu sağlık kurumlarının bunları birbirlerinden temin edebileceklerini belirterek, bunun için kolaylık gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber