Zabıta memuru alımında 'Veya' ifadesi ile hukukçu şartı sorunu

Sakarya Karasu Belediye Başkanlığının Zabıta Memuru alımında iki sorunlu husus bulunuyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Temmuz 2021 13:55, Son Güncelleme : 01 Temmuz 2021 13:55
Zabıta memuru alımında 'Veya' ifadesi ile hukukçu şartı sorunu

Sakarya Karasu Belediye Başkanlığı tarafından 29 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de 6 (altı) adet Zabıta Memuru almak üzere kadro ilanı yayımlanmıştır.

Kadro ilanlarını incelediğimizde, 4 (dört) adet kadro ile ilgili Belediye Başkanlığına bir küçük uyarı, bir de önerimiz bulunmaktadır.

1- Zabıta Memuru alımının birisinde, "Üniversitelerin Siyasal Bilgiler ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak, en az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak" şartı aranmıştır. Belediye her ne kadar burada Siyasal Bilgileri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerini kastetmiş olsa da, "VEYA" ifadesini kullanmadığı için ilan metninde teknik bir hata olduğu görülmektedir. Bununla birlikte, ülkemizde Açıköğretim Fakültesi, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi gibi eşdeğer veya benzer programların mezun verildiği akademik birimlerde bulunmaktadır. İlana daha fazla adayın başvurusuna imkan vermek adına fakültelerin genişletilmesi faydalı olacaktır.

2- İkinci olarak diğer Zabıta Memur alımında ise, "Üniversitelerin Hukuk Fakültesi lisans programından mezun olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak" şartı aranmıştır. Zabıta Memurlarının görev alanlarına bakıldığında, Hukuk bilgisinin şart olduğu açık olmakla birlikte, bunun lisans düzeyinde bir mezuna yaptırılması pek akla ve mantığa yatan bir durum gibi görünmemektedir. Şayet, belediyenin hukuk mezunu ihtiyacı var ise bununla ilgili kadro planlamasını bu yöntemden bağımsız yapması daha uygun olacaktır diye düşünüyoruz.

Bu kapsamda, başvuru süreci 26 Temmuz 2021 günü başlayacak olan kadroların özel şartlarının açıklamalarımız çerçevesinde gözden geçirilmesinin kurum ve adaylar nezdinde faydalı olacağını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber