AKP Kadın Kolları Başkanı Şahin: Hedef Mecliste yüzde 25 kadın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahim BÜYÜKFURAN/BURSA, (DHA).

AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Cumhuriyet tarihinde yüzde 4.4'ü geçemeyen parlamentodaki kadın temsili oranını yüzde 10'a çıkardıklarını söyledi. Bunun önemli bir başarı olduğunu söyleyen Şahin, ?Bilimsel olarak kanıtlanmış ki bir cinsin bir yerde temsil edilebilmesi için mutlaka en az yüzde 25'i yakalamak zorundayız'' dedi.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları 4'üncü Bölge Toplantısı, Uşak, Balıkesir, Afyonkarahisar, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Bursa il kadın teşkilatlarının katılımı ile Bursa Almira Otel'de yapıldı. Toplantıya AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AKP Bursa milletvekilleri Canan Candemir Çelik ve Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'Li Hikmet Şahin, merkez ilçe belediye başkanları ve partili kadınlar katıldı. Bölge toplantıları hakkında bilgi veren AKP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kireççioğlu, bu toplantıların 12 bölgede yapılacağını, 6 bölgede gerçekleştirilen toplantılarda 42 il ve 274 ilçede 2 binin üzerinde partili kadınla bir araya geldiklerini kaydetti.

HEDEF TEMSİLDE YÜZDE 25

Toplantıda salonu dolduran partili kadınlara seslenen Fatma Şahin, hedeflerinin parlamentodaki kadın temsil oranını yüzde 25'e çıkarmak olduğunu vurguladı. Konuşmasına, ?6 yıl önce bu yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik'' diyerek başlayan Şahin, gerek parlamentodaki gerekse hükümetteki çalışmalarıyla her alanda olduğu gibi kadın hakları konusunda da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ispatladıklarını söyledi. Özellikle karar alma mekanizmasında kadınların daha yukarılara taşınması gerektiğinin altını çizen Şahin, ?Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda parlamentodaki yüzde 4.4'ü geçememiş bir kadın temsili varken, bugün AKP iktidarında bu oran yüzde 10'lara taşındı. Bu yetmez hedefimiz büyük. Bilimsel olarak kanıtlanmış ki bir cinsin bir yerde temsil edilebilmesi için mutlaka en az yüzde 25'i yakalamak zorundayız'' diye konuştu.

KADIN SIĞINMA EVİ SAYISI 50'YE ÇIKACAK

Türk Ceza Kanunu'nda önemli değişiklikler yaptıklarını hatırlatan Şahin, ?Bizden önce töre ve namus cinayetlerinde çok önemli indirimler varken, şimdi ise ?nitelikli adam öldürme' suçundan ceza alınıyor. İş Kanunu'na eşit işe eşit ücret uygulamasını koyduk. Aile mahkemelerini kurduk. Kadın sığınma evi biz geldiğimizde 9 iken, 38'e çıktı. İnşaatı devam edenler bittiğinde 50'ye çıkacak. Daha yolumuz uzun. Yaşam kalitesini yükseltmek, yarınlara ulaşmak istiyorsak bilgili, donanımlı olmak zorundayız. Bilgi kuvvettir, bilgili olacağız, kendimize güveneceğiz'' dedi.

AKP Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise il ve ilçe teşkilatlarında görev alan tüm kadınların yaşadıkları sorunları, mutlaka parlamentoda görev alan kadın milletvekillerine iletmelerini istedi. Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber