THY'nin 1500 yeni kadro talebine red

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları'nın (THY), bir bölümünün anlaşmasını Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fransa gezisi sırasında imzaladığı 30 yeni uçak alımı çerçevesinde bulunduğu 1500 yeni kadro talebi Hazine tarafından reddedildi. Özelleştirme kapsamında bulunan THY, yeni uçaklar için personeli önceden hazırlamak gerektiği gerekçesiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) talep başvurusunda bulundu. ÖİB, olur makamı olarak talebi ilettiği Hazine Müsteşarlığı'ndan ret yanıtı adı. Uçakların tamamının hemen gelmeyeceğini, teslimlerin birkaç yıla yayıldığını belirten Hazine, "Yalnızca ilk bir yıl için gereken sayıyı belirleyin, öyle başvurun" yanıtını verdi.

HOSTESLER ORTADA KALDI

Yanıtı THY'ye ileten ÖİB, talebin düzeltilerek tekrar başvuruda bulunulmasını istedi. THY'nin bu doğrultuda 1500 olan talebini bu sayının en az üçte birine düşürmesi gerektiği bildirildi. İlgili kararnameye dayanarak önceden olur almadan sınav açan ve yalnızca hostesler için 7 bin 300 kişinin katıldığı sınavda 800 kişi belirleyen THY, kadro talebinin reddi üzerine işlemi sonuçlandıramadı.

Bu çerçevede, THY ilk bir yılda gelecek uçaklar için gereken personel sayısını içerecek yeni bir talep başvurusunda bulunacak. Hazine'nin onay vermesi durumunda yeni personel işe yerleştirilebilecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber