Öğretmenin Mecburi Hizmetinde 2 Aylık Fark

Zorunlu çalışma süresinden sayılacak il ve ilçeler ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?ne ekli cetvellerde belirlenmektedir. Bu konudaki ilk belirleme 04/03/2006 tarihinde yapıldı. Ancak, aradan iki ay geçmeden yönetmelik bir kez daha değiştirildi ve iki ay önce zorunlu hizmet kapsamına alınan bazı ilçeler kapsam çıkarıldı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, 2 ay sonra yapılan değişiklik sırasında, hak kaybına uğrayanların haklarını telafi etmek üzere bir geçici madde getirilmiştir.

09.05.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan geçici madde şu şekildedir:

?GEÇİCİ MADDE 2-(1) Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce Birinci Hizmet Bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde görev yapmış olanlar ile halen görev yapanların bu ilçe sınıfında geçen hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılır.?

Bu geçici maddeye göre eski yönetmelik ekinde yer alan ek 5 deki (D) ve (E) sınıfı ilçelerinde görev yapmış olanlar ile halen görev yapanların bu ilçe sınıfında geçen hizmet süreleri zorunlu çalışma süresinden sayılması gerekmektedir.

Eski (D) ve (E) sınıfı ilçe listesine ulaşmak için tıklayınız

Yeni listeye ulaşmak için tıklayınız

2 ay içinde meydana gelen bu değişiklik nedeniyle, eski yönetmeliğe göre (D) ve (E) sınıfı ilçe kapsamında olup da yeni yönetmelikte (D) ve (E) sınıfı ilçe kapsamında yer almayan ilçeler aşağıdaki listede olup, bu ilçelerde 09.05.2006 tarihinden önce görev yapanlar veya görevli olanların bu görev süreleri mecbur hizmet kapsamında değerlendirilmesi gerekirken bu işlemler yetkililer tarafından 2 aylık süre içinde gerçekleştirilmeyince bu ilçelerde görev yapanlar hak mahrumiyetine uğradı. Aşağıda buna ilişkin bir mahkeme kararını yayınlıyoruz.

Bu ilçelerde 09.05.2006 tarihinden önce görev yapanların buradaki görev sürelerinin mecburi hizmet süresinden sayılıp sayılmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Öğretmenler; yukarda verdiğimiz linklerden eski yönetmeliğe göre çalıştığı ilçenin (D) ve (E) sınıfı ilçe kapsamında olması halinde bu ilçelerin yeni yönetmelik kapsamında (D) ve (E) sınıfı ilçe kapsamında yer alıp almadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Eski yönetmeliğe göre (D) ve (E) sınıfı ilçe kapsamında olup da yeni yönetmelikte (D) ve (E) sınıfı ilçe kapsamında yer almayan ilçelerin listesi şu şekildedir:

İL ADI İLÇE ADI D E
ADANA Karaisalı   20
ADIYAMAN Bayat   20
DENİZLİ Babadağ 16  
GAZİANTEP Nurdağı 16  
KASTAMONU Bozkurt 16  
KASTAMONU İnebolu 16  
SAMSUN Ondokuzmayıs 16  
SAMSUN Tekkeköy 16  
ŞANLIURFA Merkez 16  
ŞANLIURFA Birecik   20
ŞANLIURFA Bozova   20
ŞANLIURFA Suruç   20
AKSARAY Güzelyurt 16  
KARAMAN Kazımkarabekir 16  

Konuya ilişkin mahkeme kararı:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber