'TCDD görevde yükselme sınavında, sendikalılar elendi'

TCDD Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları sonrası Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi çalışanların aldıkları yüksek notlara rağmen sözlü mülakatlarla elendiği iddiası Meclis gündeminde taşındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2021 16:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'TCDD görevde yükselme sınavında, sendikalılar elendi'

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş.'de yükselme sınavlarında yüksek not alan BTS üyelerinin sözlü mülakatta elendiği iddia edildi. 100 tam puan alan sendikalıya sözlü mülakatta 68 verildi. Baraj notu 70'in altında kalan çalışanların notu ise sözlü mülakatta artırılarak ataması gerçekleştirildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer "TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" Mülakatlarının sonuçlar 29 Haziran 2021 tarihinde açıklandığını, yazılı puanı yüksek olan kişilerin Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi olanların mülakatta elenmesini Meclis gündemine taşıdı.

Gürer Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismail oğluna verdiği soru önergesinde Gürer şu sorulara yanıt istedi:

1-.TCDD Taşımacılık A.Ş yüksek puan alan mülakatta elenenlerin tamamı Birleşik Taşıma Sendikası üyesi olması bir tesadüf müdür?

2- Yazılı sınavda çok yüksek puan alan kişiler nasıl oluyor da sözlü sınavda düşük puan alıyor. Yazılı sınavlar neden yeterli kriter sayılmıyor ?

3- Şirket yeni kurulmasına karşın kurumda görevde yükselmeyi yıllardır bekleyenlerin bu şekilde haklarının gasp edilmesi nedendir?

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü 26 Ekim 2019'da Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı yaptı. Yazılı sınavda yüksek puan alan BTS üyeleri, sınavdan 2 yıl sonra yapılan sözlüde elendi. 86 kişilik listeye sadece 2 BTS üyesi girebildi. Yapılan sözlü mülakatlarda yazılı sınavda baraj sayılan 70 puanın altında puan alan adaylar sözlü mülakatta puanları artırılarak ataması yapıldı. Yazılı sınavda 88 ve üstü not alan 13 sendikalı mülakatta düşük puanlar verilmesi sonucu elendi. Baraj altı kalan 6 çalışan ise sözlü mülakatta notları artırılarak atandı.

Yazılı sınavdan 100 alan ancak sözlü mülakatla elenen BTS Antep Şube Başkanı Yücel Yaşar şöyle konuştu: "15 yıldır demiryollarında Gaziantep Başpınar Lojistik Müdürlüğü'nde çalışıyorum. Lojistik bölümünde çalışıyorum. Yükselme sınavlarına girdik. Yazılı sınavda 50 soru soruldu 50'sine de cevap verdim. Tam not aldım. 2 yıldır bu mülakatı bekliyordum. Tabi bu süreçte bize boşuna beklemememiz gerektiği, BTS üyesi olduğumuz için bizi eleyecekleri zaten söyleniyordu. Mülakatta 70 puan barajı var. Ben 100 aldığım için söylenenlerden farklı olacağını düşünmüştüm. Aynı zamanda eğitimciyim. Matematik öğretmenliği mezunuyum ve eğitim bilimleri üzerine yüksek lisans yaptım. Gayet şık bir şekilde giyinerek mülakata gittik. Ancak orada da bize karşı bir tavır olduğu, bizim sınavdan geçemeyeceğimiz konuşuluyordu. Mülakata girdik. 3 soru sordular. 3'üne de detaylı doğru cevapları verdim. Ancak puanlarımız açıklandı. Direkt başarısız. 68 puan. Benim yanımda mülakattan çıktıkları zaman suratları yerde gezenler kazandılar. Bu arkadaşlar 80-90 puanla yerleştiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber