Sinyal azsa 'cep' çok daha zararlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fransa Sağlık Bakanlığı, sinyalin az olduğu yerlerde ya da hızla hareket ederken cep telefonuyla konuşmanın daha zararlı olduğunu açıkladı

Fransa Sağlık Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da cep telefonlarının özellikle çocuklar tarafından aşırı kullanımının, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, cep telefonunun olumsuz etkilerine karşı "daha kırılgan" olduğu belirtilen küçük çocuklara yönelik tasarımların artmasının bu konudaki endişeleri artırdığı ifade edildi. Özellikle çocukların ve gençlerin cep telefonu kullanımında aşırıya kaçılmamasını isteyen bakanlık yetkilileri, cihazın sağlık üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerden korunabilmek için bazı önerilerde de bulundu.

Kulaklıklar yararlı

Buna göre yetkililer, baz istasyonundan alınan sinyal seviyesinin düşük olduğu bölgelerde ya da yüksek hızla hareket halindeyken cep telefonuyla konuşulmamasını tavsiye etti. Yetkililer ayrıca cep telefonuyla konuşurken aygıtın beyinden uzak kalmasını sağlayan cep telefonu kulaklığı kullanılmasının da yararlı olabileceğine dikkat çekti.

2006 yılının kasım ayında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bir araştırmada, cep telefonunun uzun dönemli kullanımının bile sağlık üzerinde herhangi olumsuz bir etkisinin olmadığı ileri sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber