4 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Ocak 2008 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA TÜRKİYE'Yİ SARSTI

-Diyarbakır'daki patlamanın Türkiye ve dünyadaki yankıları sürüyor. Patlamada ölenlerin kimlik tespit çalışmaları, yaralıların ise tedavileri sürüyor. Kimliği belli olan terör kurbanlarının bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

-Bu arada başta bölge olmak üzere tüm Türkiye'de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Diyarbakır'daki patlamayı gerçekleştiren teröristlerin bulunması için çalışmalar yoğun biçimde sürüyor.

-Öte yandan Diyarbakır'daki bombalı eylem tüm Türkiye'de lanetleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da terörle mücadele konusunda açıklama yapması bekleniyor. Başta siyasi parti liderleri olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş da terörü lanetleyen açıklamalarla olayı protesto edecek.

ATALAY VE EKER DİYARBAKIR'DA

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Tarim ve Köşişleri Bakanı Mehdi Eker, bu sabah saldırının gerçekleştiği Diyarbakır'a hareket ediyor. Atalay ile Eker, Diyarbakır Valisi, Emniyet Müdürü ve Bölge Asayiş Komutanı'ndan geniş çaplı bir brifing alacak.

-İçişleri Bakanı Atalay'ın, vali ve emniyet müdürlerinin katılacağı bir terör zirvesi yapması da ön görülüyor. Bununla birlikte, Atalay ve Eker'nin olayda yaralananları da hastanede ziyaret edebilecekleri kaydediliyor.

-Öte yandan, Ankara'da bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de sabah, 09.30'da, Atalay ve Eker ile aynı uçakta Diyarbakır'a dönmesi bekleniyor.

-AKP MKYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. AKP Genel Merkezi'nde yapılacak toplantıda, gündemin ana maddesini Diyarbakır'daki patlama oluşturacak. Toplantıda ayrıca, Anayasa taslağı da ele alınacak. (Saat:14.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇIYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Palas'ta, Afganistan Fotoğrafları Sergisi'nin açılışını yapacak. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. (Saat:11.00)

-TALAT-BÜYÜKANIT GÖRÜŞMESİ

-KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret edecek. (Saat:09.45)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Libya Arap Halk Cemahiriyesi Halk Bürosu Büyükelçisi Moammed Mangush ve Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Başkanı Muhittin Bilgütay'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:14.00/15.00)

-DARDARİ İSTANBUL'DA

-Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari, temaslarına İstanbul'da devam ediyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Dardari, İş Formu toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

-Ekren ve Dardari, enerji sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek ve ardından iki bakan imza törenine katılacak. (Saat:15.00/17.00)

-ASO YÖNETİCİLERİ BAKAN VE VEKİLLERLE BİR ARAYA GELİYOR

-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Milletvekilleriyle yemekli bir toplantıda bir araya gelecek. Toplantıya; Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da bulunduğu 29 Ankara Milletvekili ile ASO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri katılacak. (Saat:19.30)

-DSP LİDERİ SEZER BİYOLOGLARI KABUL EDİYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Biyologlar Birliği Derneği Başkanı Kadir Sorucuoğlu'yu parti genel merkezinde kabul edecek. (Saat:14.00)

-CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN SALONU AÇILIYOR

-Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanlığı 1 No'lu kapıdaki Basın Kapısı'nın açılış kokteyline katılacak. (Saat:14.30)

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 5'Lİ AŞI PROJESİ

-Sağlık Bakanlı Recep Akdağ, tek enjektörde yapılacak 5'li aşı uygulamasını tanıtıyor. (Saat:13.30)

-EĞİTİM-SEN'DEN BAKANLIĞA YANIT

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ek ders eylemleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlı Hüseyin Çelik ve Bakanlık bürokratlarının yaptıkları açıklamalara yanıt verecek. (Saat:12,00)

-TARIMDA 2007 DEĞERLENDİRMESİ, 2008 BEKLENTİLERİ

-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörü açısından 2007 yılını değerlendirmek ve 2008 beklentilerini açıklamak üzere bir basın toplantısı yapacak. (Saat:11.00)

-İŞADAMLARI İLE NAKLİYECİLERİN ?IRAK? KAVGASI

-Irak'a mal satan Türk işadamları ile malları taşıyan Türk nakliyecileri arasında ?güvenlik" ve "pazar payı? kavgası çıktı.

-Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy'un ?Türk nakliyecileri Irak pazarını kaybetti? şeklindeki açıklamalarını ?ucuz bir yaklaşım? olarak değerlendirdi.

-Dinçşahin, ?Biz bu işte çok şehit verdik. Eğer güvenlik önlemleri alınmaz ise Irak'a yönelik bu tür taşımaları yeniden değerlendirmek durumunda kalabiliriz. Bizim için sürücülerimizin can güvenliği her şeyin önünde gelmektedir? diye konuştu.

-2008'E YÜZDE 4.1 ENFLASYON STOKU DEVRETTİ

-Merkez Bankası 2008 için yüzde 4'lük enflasyon hedefini korurken, tüketici fiyat endeksinin 12 aylık ortalamasına göre 2007'den 2008'e yüzde 4.1 oranında enflasyon stoku devretti. Buna göre bu yılın tümünde fiyatlar hiç artmasa bile 12 aylık ortalamalar bazında enflasyon bu oranda çıkacak. ÜFE bazında 2008'e devreden enflasyon stoku da yüzde 2.5 oldu.

-DEMOKRAT PARTİ'DE KONGRE HEYECANI

-Demokrat Parti 4'ncü Olağan Üstü Kongresi 6 Ocak Pazar günü Ankara'da yapılacak. Aday sayısının 16'ya ulaştığı kongrede, yarışın Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ve İstanbul eski İl Başkanı Süleyman Soylu arasında geçmesi bekleniyor. Kongrede, bin 214 delege oy kullanacak. Genel Başkan Mehmet Ağar ise kongrede bir konuşma yaparak, partililere veda edecek.

-ASKERİ YARGITAY BAŞSAVCILIĞI, KORGENERAL ERDAĞI'NIN MAHKUMİYETİNİN ONANMASINI İSTEDİ

-Askeri Yargıtay Başsavcılığı, YAŞ kararı ile emekliye sevk edilen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı hakkında Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin verdiği mahkumiyet kararının onanması yönünde tebliğname hazırladı. Erdağı'nın mahkumiyet kararına ilişkin temyiz inrcelemesi önümüzdeki aylarda Askeri Yargıtay'da yapılacak.

-PARA ARZINDA 3.2 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 14-19 Aralık arasında 3 milyar 254.5 milyon YTL artarak 370 milyar 224.1 milyon YTL'ye ulaştı. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 50.3 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-PERAKENDE DEVİ BEST BUY CEO'SU WILLETT: ?TÜRKİYE BÜYÜK FIRSAT?

-23-27 Ocak'ta Davos toplantılarını gerçekleştirecek olan Dünya Ekonomik Forumu, geçen yıl sonlarında Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki Dalian'da düzenlenen ?Yeni ?Şampiyonlar' Yıllık Toplantısı? için ?Küresel Büyüme@Risk? başlıklı bir rapor hazırladı.

-Raporda dünya ekonomisine yön veren dev şirket CEO'larının görüşlerine yer verildi, Türkiye'ye de gelmeyi düşünen Amerikan elektronik perakende devi Best Buy'ın CEO'su Willett, Türkiye'yi övdü.

-Türkiye pazarına girmiş bulunan Alman Media-Markt gibi Amerikan Best Buy mağazalarında da ?hi-fi? standları bir yenilik olarak yer alacak.

-BU YIL 50.9 MİLYAR DOLAR DIŞ BORÇ GERİ ÖDENECEK

-Bu yılın tümünde 14.1 milyarı kamu kesimi, 36.8 milyarı da özel sektör tarafından olmak üzere toplam 50.9 milyar dolarlık dış borç servisi gerçekleştirilecek.

-Mevcut dış borç kompozisyonuna göre 2009'da 35.6 milyar, 2010'da 27.1 milyar, 2011'de 23.1 milyar, 2012'de 20.5 milyar, 2003 ve sonrası dönemde ise toplam 88.3 milyar dolar dış borç geri ödenmesi bulunuyor.

-LONDRA YENİ YILA DA BIÇAKLI CİNAYETLE BAŞLADI

-İngiltere'nin başkenti Londra, yeni yıla iki gencini daha şiddet olaylarında kaybederek girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber