İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Akbank, siber saldırı iddialarına cevap geldi

Akbank kullanıcıları günün erken saatlerinden itibaren sisteme bağlanmakta zorluk yaşıyor. Bankadan konuya ilişkin açıklama geldi

Haber Giriş : 06 Temmuz 2021 15:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Akbank, siber saldırı iddialarına cevap geldi

Akbank kullanıcıları günün erken saatlerinden itibaren sisteme bağlanmakta zorluk yaşıyor. Sabah 08.00 sularında başlayan problem, banka müşterilerini tedirgin ederken; çok sayıda kişi herhangi bir işlem yapamadığından ötürü mağduriyet yaşadı.

Müşteriler şu anda bankanın hiçbir sistemine ulaşamıyor. Bankanın mobil işlemlerine ulaşmakta zorluk çeken kullanıcılar, aynı zamanda kredi kartı pos cihazlarında ve ATM'lerde de işlem gerçekleştiremiyor. Akbank dijital bankacılık hizmetlerinden faydalanan kullanıcılar uygulamayı açtıklarında takılı kalmış bir logo ekranı ile karşılaşıyor.


Bankaya gitmeden hesap açtık!

Bankaya gitmeden kağıt israfı ve masrafsız bir şekilde müşteri olabileceğiniz Akbank Mobil ile banka müşterisi olduk.

Akbank erişim problemi için açıklama yaptı

Sabah saatlerinden bu yana Akbank'a erişemeyen kullanıcılar türlü olasılıkları düşünmeye başladı. Sosyal medyadan gelen yorumlara bakıldığında, akıllara bunun bir hacker saldırısı olup olmayacağı dahi geldi. Fakat Akbank daha fazla gecikmeden nihayet beklenen açıklamayı yaptı. Şirket, yaşanan aksaklıkla alakalı ilk olarak şunları söyledi: "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz."

Akbank ikinci yaptığı açıklamada ise sosyal medyadaki siber saldırı iddialarına değindi. Bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren şirket şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz."

Peki ya siz bugün Akbank'ta herhangi bir erişim problemi ile karşılaştınız mı? Anlık olarak uygulamayla ilgili durumunuzu bizlerle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Efrahim Aslan/Shiftdelete.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber