İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İdari başvurulara cevap verme süresi 30 güne düşürülüyor

4. Yargı Paketi'nin birinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, idari başvurulara cevap verme süresi 60 günden 30 güne, cevap verme süresinin kısaltılmasına bağlı olarak kesin olmayan cevaplar için öngörülen bekleme süresi ise 6 aydan 4 aya indirilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2021 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İdari başvurulara cevap verme süresi 30 güne düşürülüyor

4. Yargı Paketi'nin birinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, idari başvurulara cevap verme süresi 60 günden 30 güne, cevap verme süresinin kısaltılmasına bağlı olarak kesin olmayan cevaplar için öngörülen bekleme süresi ise 6 aydan 4 aya indirilecek.

İdari Yargılama Usulü Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, üst makamın veya üst makam yoksa işlemi yapmış makamın cevap verme süresi 60 günden 30 güne indirilecek. İdari eylemler nedeniyle dava açmadan önce idareye yapılan zorunlu başvurulara ilişkin idareye tanınan 60 günlük cevap verme süresi de 30 güne düşürülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber