KPSS-2008/1 (Sağlık Bakanlığı) Tercih Kılavuzu

Sağlık Bakanlığının 4/B'li pozizyonlara yapacağı atamalara ilişkin tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar tercihlerini 07-11 Ocak 2008 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 11 Ocak 2008 gecesi, saat 00:00'da sona erecektir. Kılavuzu görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 17:08, Son Güncelleme : 29 Temmuz 2019 11:54
KPSS-2008/1 (Sağlık Bakanlığı) Tercih Kılavuzu

KPSS-2008/1 (Sağlık Bakanlığı) Tercih Kılavuzu

Aşağıdaki pdf uzantılı dökümanları açabilmek için Adobe Reader 'ın 5.0 veya üstü sürümünün sisteminizde yüklü olması gerekmektedir. Eğer dökümanları kaydetmek istiyorsanız, kaydetmek istediğiniz dökümanın üzerine sağ tıklayıp "Hedefi Farklı Kaydet" seçeneğini seçiniz.

KPSS-2008/1 TERCİH KILAVUZU

GENEL AÇIKLAMALAR

ORTAÖĞRETİM KADROLARI

MERKEZİ BÜTÇE - ORTAÖĞRETİM KADROLARI

DÖNER SERMAYE - ORTAÖĞRETİM KADROLARI

ÖNLİSANS KADROLARI

MERKEZİ BÜTÇE - ÖNLİSANS KADROLARI

DÖNER SERMAYE - ÖNLİSANS KADROLARI

LİSANS KADROLARI

MERKEZİ BÜTÇE - LİSANS KADROLARI


DÖNER SERMAYE - LİSANS KADROLARI

POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER

TABLO-4. MEZUN OLUNAN ÜNİVERSİTE

TABLO-5A. MEZUN OLUNAN LİSANS PROGRAMLARI

TABLO-5B. MEZUN OLUNAN ÖNLİSANS PROGRAMLARI

TABLO-5C. MEZUN OLUNAN ORTAÖĞRETİM ALANLARI



KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI
KPSS-2008/1

TERCİH KILAVUZU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Ankara

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1.1 T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır.

1.2 Bu Kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

1.3 Adayların bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 10-11 Temmuz 2004, 01-02 Temmuz 2006 ve 17 Eylül 2006 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2004-KPSS, 2006-KPSS/1 ve 2006-KPSS/2) en az birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

1.4 Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

2. TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

2.1 2004 ve 2006 yıllarında farklı düzeylerde sınava girilmişse, yerleştirmede son girilen sınavdaki öğrenim düzeyi ve bu düzeyde alınan puan göz önünde tutulacaktır. Bir başka deyişle, 2004-KPSS'ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar, 2006-KPSS/1'e girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/1'in sonuçları; 2004-KPSS'ye ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar 2006-KPSS/2'ye önlisans düzeyinde girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/2'nin sonuçları geçerli olacak; 2004-KPSS sonuçları geçersiz sayılacaktır.

2.2 Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye gönderildiği son gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir programdan mezun olunması zorunludur.
Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderilmesinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.

2.3 Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

3. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

3.1 Adaylar tercihlerini 07-11 Ocak 2008 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 11 Ocak 2008 gecesi, saat 00:00'da sona erecektir.

3.2 Bu Kılavuzda T.C. Sağlık Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda çalıştırılmak üzere 4/B maddesine göre atama yapacağı sözleşmeli pozisyonları ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi ayrı olmak üzere Tablo-1A, Tablo-1B, Tablo-2A, Tablo-2B, Tablo-3A ve Tablo-3B'de gösterilmiştir. Tablo-1A ve Tablo-1B ortaöğretim, Tablo-2A ve Tablo-2B önlisans ve Tablo-3A ve Tablo-3B lisans mezunları içindir.

Sağlık Bakanlığının atama yapacağı sözleşmeli pozisyonlarda çalışacakların ücretleri döner sermayeden veya merkezi yönetim bütçesinden karşılanacaktır. Tablo-1A, Tablo-2A ve Tablo-3A'da yer alan sözleşmeli pozisyonlara atanacakların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek, Tablo-1B, Tablo-2B ve Tablo-3B'deki sözleşmeli pozisyonlara atanacakların ücretleri ise kurumların döner sermaye gelirlerinden karşılanacaktır.

3.3 Tercihlerinizi yaparken size uygun olan sözleşmeli pozisyonların bulunduğu tablolardaki ?Aranan Nitelikler? sütununda yer alan koşulları dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Bir sözleşmeli pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu Kılavuzdaki T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından merkezi yönetim bütçesi ve döner sermaye ayrı olmak üzere hazırlanan ?Başvuru Genel ve Özel Şartları? başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihleriniz yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. İnternet üzerinde tercihlerinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihlerinizi değiştirmeniz, kısmen ya da tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.

3.4 Tercih yapmak istediğiniz sözleşmeli pozisyonları belirleyiniz ve 15'i geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada sözleşmeli pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi yazmanız için bu Kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM'ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM'de hiçbir şekilde işleme konmayacaktır. Sadece internetten yapılan tercihler geçerlidir.

3.5 İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve buradan KPSS-2008/1 Tercih işlemleri alanına erişiniz.
Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi giriniz. Daha once şifre almış olan adaylar; ekrandaki açıklamalar doğrultusunda ilgili alana şifrelerini girerek doğrudan tercihlerini yapabilirler. Şifresi olmayan veya şifresini unutan adaylar; önce ?Şifreyi Oluştur? alanına tıklayarak, açılan ekrandan T.C. Kimlik Numarası, ad, soyad, baba adı ve doğum tarihi bilgilerini girecekler ve ekrandaki açıklamalar doğrultusunda şifrelerini oluşturucaklardır. Bu şifre daha sonraki tercih ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları yararlarınadır. Ancak daha sonra gerekli olduğu hallerde bu şifre aday tarafından değiştirilebilir veya unutulduğu takdirde aynı yöntemle yeniden oluşturulabilir. KKTC uyruklu adaylar T.C Kimlik Numarası yerine sınava başvururken kullandıkları numarayı; 2004 ve 2006 yıllarında yapılan sınavların ikisine de girenler 2006-KPSS'de kullandıkları numarayı kullanacaklardır.

3.6 KPSS-2008/1 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra bilgisayarda size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. (Bu bilgiler ekrana gelmiyorsa aşağıdaki 3.8. maddede açıklanan yönteme göre hareket ediniz.) Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki sözleşmeli pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız. Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda ?Tercihleriniz ÖSYM'ye ulaşmış ve tercih yapma işleminiz tamamlanmıştır.? ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada ?Yazdır? alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderilmesi tamamlandıktan sonra bu tercihlerde herhangi bir değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.

3.7 Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM'nin ilgili internet sayfasına girip T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi yazdıktan sonra, ÖSYM kayıtlarında size ait cinsiyet, doğum tarihi, mezun olunan program/alan ve öğrenim düzeyi bilgileri ekrana gelecektir. Bu bilgilerde değişiklik yapmak istiyorsanız bunları bu Kılavuzdaki ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği?ne yazınız, değişikliklerle ilgili onaylı resmi belgelerin fotokopilerini bu dilekçeye ekleyiniz ve bunlar ile birlikte 10 Ocak 2008 günü saat 17:00'a kadar ÖSYM'ye şahsen başvurunuz. Mezun olunan program/alan bilgisinde bir değişiklik yapacaksanız bu Kılavuzdaki Tablo-5A, Tablo-5B ve Tablo-5C'deki kodları kullanmanız zorunludur. Ekranda gösterilen öğrenim düzeyi, son girilen sınavın düzeyidir. Eğer bu düzeyde mezun olamamanız nedeniyle daha önce girdiğiniz sınavın sonuçlarının (geçerli olması durumunda) kullanılmasını istiyorsanız, ÖSYM kayıtlarındaki öğrenim düzeyinizi yukarıdaki açıklamalar uyarınca zamanında mutlaka değiştirmeniz gerekir.

Ekranda mezuniyet tarihiniz gün, ay ve yıl olarak görülmektedir. Bu tarihte değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişikliği ekranda kendiniz yapabilirsiniz. Bu alan boş ise bu alanı doldurmanız zorunludur.

3.8 T.C. Kimlik Numaranızı internetteki ilgili tercih alanına girdiğinizde size ait bilgiler ekrana gelmiyorsa, sizin tercih yapmanızla ilgili bir sorun var demektir. Bu sorunu 10 Ocak 2008 günü saat 17:00'a kadar ÖSYM'ye şahsen başvurarak çözmeniz gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır.

4. ÖSYM TARAFINDAN YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

4.1 Bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Aynı düzeyde birden fazla sınava girilmişse, koşulların karşılandığı pozisyonlara yerleştirme işlemlerinde 2004 veya 2006-KPSS'lerden alınan puanların yüksek olanı kullanılacaktır.

4.3 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.4 Yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen düzey ve mezun olunan program/alan ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

4.5 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların T.C. Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.6 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

5. YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

KPSS-2008/1 Tercih yerleştirme sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek, yerleşme bilgileri ÖSYM'ce T.C. Sağlık Bakanlığına elektronik ortamda gönderilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar teslim edilmesi gerektiğini bu T.C. Sağlık Bakanlığının internet sitesinden öğreneceklerdir.

6. SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

6.1 ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara T.C. Sağlık Bakanlığınca doğrudan atanacaklardır.

6.2 Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde Bakanlığa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

7. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak bu Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. T.C. Sağlık Bakanlığının atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

8. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 30 gün içinde bu Kılavuzdaki ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği?ni kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 YTL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

KPSS-2008/1
TERCİH LİSTESİ
(Bu liste, tercihlerin internete kolaylıkla girilmesini sağlamak amacıyla hazırlanacak, kesinlikle ÖSYM'ye gönderilmeyecektir.)
T.C. Kimlik Numarası: ???????? Mezuniyet Tarihi: ..... / ...... /...?.
Gün Ay Yıl
Adı ve Soyadı: ????????????..
Tercih
Sıra No
Sözleşmeli
Pozisyon Kodu Sözleşmeli Pozisyonun Bulunduğu İl
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

ÜCRETLERİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİNDEN KARŞILANMAK SURETİYLE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE ATAMA YAPILACAK SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARI AÇIKLAMALAR VE UYARILAR

1. Bu pozisyonlara yerleşenler 13.12.1983 tarihli ve 181 sayılı Sağlık Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 3'üncü maddesi hükümleri uyarınca ücretleri merkezi yönetim bütçesinden karşılanmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel olarak istihdam edileceklerdir.

2. Bu pozisyonlara yerleşenler ile yerleştirme sonucu göreve başlayanlar, yerleştirildikleri birim dışında başka bir birime herhangi bir nedenle (eş durumu, öğrenim durumu, sağlık mazereti gibi) tayin talebinde bulunamayacaktır.

3. Sözleşmeli personelin tabi olduğu statüye ilişkin esaslara (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar, 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olup, 28.06.1978 tarih ve 16330 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) Sağlık Bakanlığı internet sitesi www.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

4. Halen 657 sayılı Kanun veya diğer mevzuata göre çalışanlar (4924 sayılı Kanuna veya 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel ile vekil ebe/hemşire personel gibi) bu pozisyonlara müracaat edebileceklerdir.

5. Yerleştirme sonuçlarının ÖSYM internet sayfasında ilan edilmesini müteakip, adayların yerleştikleri kurumlara atanmak üzere başvuracakları son tarih ve gerekli belgeler Sağlık Bakanlığı internet sayfasında www.saglik.gov.tr ilanen duyurulacaktır. Adayların bu tarihe kadar istenen belgelerle birlikte yerleştirildikleri kurumlara başvurmaları zorunludur.

6. Yerleştirilenlere ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından müracaat veya atama için herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

7. Yerleştirilenlerden ?Başvuru Genel ve Özel Şartlarına? veya atama için aranan niteliklere sahip olmayan, aranan şart ve nitelikleri taşımakla birlikte gerekli belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI
BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

1. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli aylığı alanlar bu pozisyonlara müracaat edemeyeceklerdir.

2. Bu pozisyonlara müracaat edenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin 4, 5, 6 ve 7'nci bentlerinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

1. ?Ebe?lik, yalnız kadınlar eliyle yürütülmesi gereken nitelikte bir görev olduğundan, bu kadro veya pozisyonları tercih edecek adayların cinsiyetinin ?KADIN? olması şarttır. (Özel Koşul Kod:7335)

2. Erkek adayların, muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmaları gerekmektedir. (Özel Koşul Kod:6003)

ÜCRETLERİ KURUMLARIN DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN KARŞILANMAK SURETİYLE 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 4/B MADDESİNE GÖRE ATAMA YAPILACAK SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARI AÇIKLAMALAR VE UYARILAR

1. Bu pozisyonlara yerleşenler 13.12.1983 tarihli ve 181 sayılı Sağlık Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek-3'üncü maddesi hükümleri uyarınca ücretleri görev yapacakları kurumların döner sermaye gelirlerinden karşılanmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel olarak istihdam edileceklerdir.

2. Bu pozisyonlara yerleşenler ile yerleştirme sonucu göreve başlayanlar, yerleştirildikleri birim dışında başka bir birime her hangi bir nedenle (eş durumu, öğrenim durumu, sağlık mazereti gibi) tayin talebinde bulunamayacaktır.

3. Sözleşmeli personelin tabi olduğu statüye ilişkin esaslara (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar, 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olup, 28.06.1978 tarih ve 16330 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.) Sağlık Bakanlığı internet sitesi www.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

4. Halen 657 sayılı Kanun veya diğer mevzuata göre çalışanlar (4924 sayılı Kanuna veya 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel ile vekil ebe/hemşire personel gibi) bu pozisyonlara müracaat edebileceklerdir.

5. Yerleştirme sonuçlarının ÖSYM internet sayfasında ilan edilmesini müteakip, adayların yerleştikleri kurumlara atanmak üzere başvuracakları son tarih ve gerekli belgeler Sağlık Bakanlığı internet sayfasında ( www.saglik.gov.tr ) ilanen duyurulacaktır. Adayların bu tarihe kadar istenen belgelerle birlikte yerleştirildikleri kurumlara başvurmaları zorunludur.

6. Yerleştirilenlere ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından müracaat veya atama için herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

7. Yerleştirilenlerden ?Başvuru Genel ve Özel Şartlarına? veya atama için aranan niteliklere sahip olmayan, aranan şart ve nitelikleri taşımakla birlikte gerekli belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI
BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

1. Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emekli aylığı alanlar bu pozisyonlara müracaat edemeyeceklerdir.

2. Bu pozisyonlara müracaat edenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin 4, 5, 6 ve 7'nci bentlerinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

1. ?Ebe?lik, yalnız kadınlar eliyle yürütülmesi gereken nitelikte bir görev olduğundan, bu kadro veya pozisyonları tercih edecek adayların cinsiyetinin ?KADIN? olması şarttır. (Özel Koşul Kod:7335)

2. Erkek adayların, muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmaları gerekmektedir. (Özel Koşul Kod:6003)

KPSS-2008/1 TERCİH
GENEL AMAÇLI DİLEKÇE ÖRNEĞİ *
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına,
06538 ANKARA
Aşağıda yazdığım dileğim ile ilgili işlemin yapılmasını arz ederim. ....... / ...... / ...........
T.C. Kimlik Numarası: Saygılarımla,
(İmza)
Adı, soyadı : ...............................................................
Baba adı : ...................................................................
Doğum tarihi : ....... / ....... / ...........
Telefon alan kodu: .................. Tel: .................................
Varsa cep tel : ............................................
Adres : ................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
Dileğim: ...............................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
* Dilekçenizin işleme konabilmesi için sorununuzu açıkça belirtmeniz gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber