İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bodrum'un barajları alarm veriyor: Yüzde 30'un altına indi

Bodrum'un içme suyu ihtiyacını karşılayan iki barajdan biri olan Mumcular Barajı'nda doluluk oranı yüzde 30'un altına indi. Kuraklık tarımsal sulamayı da etkiliyor. Henüz sulama mevsiminin başında barajın seviyesi, çiftçileri de endişelendirdi.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 10 Temmuz 2021 23:56, Son Güncelleme : 10 Temmuz 2021 23:58
Bodrum'un barajları alarm veriyor: Yüzde 30'un altına indi

Kurban Bayramı'nda tatilci akınıyla birlikte Bodrum'un nüfusu artacak. Ancak uzmanlara göre Bodrum'u besleyen barajlar alarm veriyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Ceyhun Özçelik, "Bodrum'a içme suyu sağlayan 2 önemli barajımız var. Birisi Mumcular, öbürü Geyik Barajı. Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 30'un altına inmiş durumda. Önümüzdeki günlerde Bodrum'un içme suyu açısından çok büyük sıkıntılar yaşayabileceği gözüküyor" dedi.

Sulama mevsiminin başında su sıkıntısı yaşanıyor

Mumcular Barajı'ndaki kuraklık tarımı da etkiliyor.

Henüz sulama mevisiminin başında su sıkıntısı yaşandığını belirten Özçelik, "Çiftçilerimizin önümüzdeki günlerde ürün rekoltesinde bir düşüşle karşılaşma ihtimali var" diye konuştu.

İlave kaynaklardan su temin edilmesi öneriliyor

Uzmanlar, susuzluk riskine karşı yeni yöntem öneriyor.

Özçelik, çözüm önerisi olarak ilave kaynaklardan su temin yoluna gidilmesi gerektiğini, en yakın olarak Geyik Barajı'ndan su temini yapıldığında kısa dönemde de olsa bir rahatlatma sağlayabileceğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber