Diyanet personeline bu fiyat indirimli değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 130 bin personeli için Altis Resort Otel & SPA ile anlaştı. Ancak yüzde 15 ile alınan fiyatın indirimli olmadığı belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2021 11:16, Son Güncelleme : 11 Temmuz 2021 11:18
Diyanet personeline bu fiyat indirimli değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 130 bin personeline indirimli tatil için beş yıldızlı muhafazakar otel, Altis Resort Otel & SPA ile anlaştı.

İhalesiz yapılan sözleşmeye göre Diyanet personeline rezervasyon tarihindeki konaklama bedeli üzerinden yüzde 15 indirim yapılacak.

Alkolsüz her şey dahil otelde kişi başına 100 doları bulan yatak fiyatı, tur operatörleri tarafından fahiş bulunuyor. Antalya'da sezonda en pahalı otelin bile içki dahil kişi başına en fazla 40 Avro'ya satın alındığına dikkat çeken seyahat acenteleri, Diyanet'in anlaşmasının yandaşa para kazandırmaya dönük bir anlaşma olduğu görüşünde. Otelin tatil sitelerinde en düşük fiyatı 341 lira olarak veriliyor. Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, "Kim bu deli ya? Batar valla. Hangi seyahat acentesi bu anlaşmayı yapan? Sektörde yeni olmalı. Yüzde 15 indirim mi olur? Kişi başı fiyat 100 dolar ya da 80 Avro yapar ki en pahalı otelle bile böyle fahiş bir sözleşme imzalanmaz. Hele ki içkinin olmadığı muhafazakar bir otelle hiç. Seyahat acentem faal olsaydı ve benim bir elemanım içkinin dahil olmdığı her şey dahil sistemle kişi başı 100 dolarla anlaşma yapsaydı onu kapının önüne koyardım" diyor.

Seven Tur'un sahibi Deniz Tüfekçi de her şey dahil sistemde fiyatın yüzde 20'sini içki maliyetinin oluşturduğuna dikkat çekerek "Ben en fazla 25-30 Avro'ya alırdım odayı ki onun da fiyatı 300 lirayı geçmez. Muhafazakar otellerin animasyon giderleri de sınırlıdır. O da fiyatı daha aşağı çeken bir unsurdur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber