İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Galatasaray, geri dönüyor! PCR testleri kabul edilmedi

Olympiakos ile hazırlık maçı oynamak için Yunanistan'ın Atina şehrine giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavırlarından dolayı İstanbul'a dönüş kararı aldı. Sarı-kırmızılı kafile 2 saat havalimanında bekletildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2021 20:29, Son Güncelleme : 12 Temmuz 2021 22:26

Galatasaray, Yunan ekibi Olympiakos ile yarın deplasmanda oynayacakları karşılaşma için bugün Yunanistan'a gitmişti. Sarı-kırmızılı kafile Atina'ya indikten sonra, Yunan yetkililerin daha önce talep ettikleri (son 72 saat içinde PCR testi veya son 48 saat içinde rapid antijen testi, aşı sertifikaları gibi) tüm prosedürleri yerine getirdiği için aralarında futbolcuların da olduğu kafileden bir bölüm pasaport ve test kontrol uygulamalarından geçti. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, daha sonra Yunan yetkililerden birinin, hoş olmayan bir tavırla PCR testlerini kabul etmediklerini ve yeniden test olmaları gerektiğini söylediği ifade edildi.

Pasaporttan geçen oyuncuların da takım otobüsünden inmesini isteyen Yunan yetkilinin, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına rağmen tüm kafilenin yeniden teste girmesinin talep edildiği belirtildi.

Yaklaşık iki saat havalimanında bekletildikten sonra sorunun çözülememesinden dolayı Galatasaray, İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı.

Bakan Kasapoğlu, Galatasaray'a yönelik sergilenen tutum nedeniyle Yunanistan'ı kınadı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Futbol Takımı'na yönelik sergilenen tutumu kınadı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, "Hazırlık maçı için Yunanistan'a giden Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübünden Yunanistan'da yaşananlarla ilgili açıklama:

Galatasaray Kulübü, Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak üzere Yunanistan'a giden futbol takımına yönelik sergilenen olumsuz tutuma tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Dostluk havasında, hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina'da bugün yaşanan olayda, bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır." denildi.

Sarı-kırmızılı kafilenin yapıcı tavırlarına rağmen Yunan yetkililerin zorluk çıkarmaya devam ettiğine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir. Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Yönetim kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığı'mız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti devlet kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber