Vakıf üniversitesi hastaneleri tedavi farkı alabilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 08:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay, vakıf üniversiteleri de dahil, üniversite hastanelerinin, özel muayene farkı dışında, Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen fiyat tarifesine uymasına ilişkin Başbakanlığın "Tedavi Ücretleri" konulu genelgesinin yürütmesini "vakıf üniversiteleri" yönünden durdurdu.

Böylece vakıf üniversitelerinin verdikleri sağlık hizmeti karşılığında, "özel muaeyene farkı" dışında ücret almalarına engel oluşturan genelge yargı kararıyla durdurulmuş oldu.

GENELGE ÇIKARILMIŞTI: 26 Mayıs 2007 tarihli genelgede vakıf üniversiteleri de dahil üniversite hastanelerinin, bilimsel çalışma ve eğitim faaliyetleri dışında halka sundukları sağlık hizmetleri bakımından "kamu hastanesi" niteliğinde olduğu, verdikleri sağlık hizmetleri için özel muayene olmak isteyen hastalardan talep dilebilecek "özel muayene farkı" dışında ücret alamayacakları düzenlenmişti.

BAŞKENT DAVA AÇTI: Başkent Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, vakıf üniversitelerinin Anayasa'ya göre "özerk" oldukları için devlet hastaneleri ve devlet üniversite hastaneleri ile aynı statüde kabul edilemeyecekleri savunularak, genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açılmıştı. Danıştay 10. Dairesi, genelgenin yürütmesini, "vakıf üniversiteleri yönünden" oyçokluğuyla durdurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber