Markaların indirim yarışı başladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2008 11:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Damat'tan Mudo'ya, Lacoste'dan Boyner'e hazır giyim firmaları yeni yıla yüzde 60'a varan oranlarda indirimle girdi. İndirimler ay sonuna kadar devam edecek

Nevin Donat

2008 yılı tüketiciler için kârlı başladı. Hazır giyim mağazalarının büyük bölümü, kadın - erkek giyim, ayakkabı, aksesuar ürünlerinde yüzde 30-60 oranında indirimler yaptı. İndirimler ocak ayının sonuna kadar devam edecek. Hazırgiyim mağaza zincirleri gazetelere verdikleri ilanlarla indirime girdiklerini duyurdu. İndirimlerin yanısıra bazı bankalar kredi kartlarında, çeşitli markalara özel, yüzde 10'a varan indirim ve 10 taksit yapacağını açıkladı.

Dün ve önceki gün başlayan indirimlere tüketicilerin ilgi gösterdiği, alışveriş merkezlerinde yoğunluk olduğu, kasalarda kuyruklar oluştuğu görüldü.

Damat Tween ADV mağazalarının sahibi Orka Grubu Genel Koordinatörü Osman Arar, uluslararası piyasalarda her yıl kış indirimlerinin ocak ayının 7'sinde yapıldığını söylerek Damat Tween olarak küresel ekonomiye paralel olarak indirime girdiklerini söyledi.

'Eşzamanlı indirim'

Arar, bayramla yılbaşının yakın olmasından ve tatillerin uzun olmasından dolayı çok yüksek oranlarda satış olmadığını, ancak özellikle yılbaşında kurumsal hediyelik satışlarında ciddi bir artış yaşadıklarını söyledi. Arar, indirim tarihini geriye çektikleri gibi yeni sezon ürünlerinin 15 Ocak gibi mağazalarında yer alacağını kaydetti.

Lacoste bugün indirecek

Eren Holding Ürün Müdürü Arzu Yenibayrak, Coach markasında yüzde 30 indirime girdiklerini, her yıl büyük indirim tarihlerinin ocak başında olduğunu belirterek "Lacoste mağazalarımız, 5 Ocak'tan (bugün) itibaren yüzde 25 indirime girecek, Burberry mağazalarımız 7 Ocak'tan itibaren yüzde 30, yüzde 50, yüzde 60 oranlarında indirime girecek" dedi.

Diesel yetkilisinin verdiği bilgilere göre, Diesel'in dün yüzde 50'ye varan indirime girdiğini, her yıl 2 kez sezon indirimi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Diesel her yıl bu dönemde sonbahar-kış koleksiyonu için indirime girer" diye konuştu.

İlanla duyurdular

Mağazalar indirimlerini dün gazetelere verdikleri ilanlarla duyurdular. Mudo ilanında, "Ünlü Mudo indirimi yüzde 50'ye varan indirimler sakın kaçırma" diye indirimini duyururken, Suvari erkek giyim markası "Etiketin yarısı", Vakkoroma, "Vakkoroma kış indirimi", Beymen Club "Büyük Beymen Club indirimi başladı", W erkek giyim markası "Sezon bitiyor indirim başlıyor", Zara "Yüzde 50'ye varan indirim bugün", Mark&Spencer "İndirim başladı" şeklinde ilan verdiler.

'Koton olarak durgunluk yaşamadık'

Koton Genel Direktörü İbrahim Kanburoğlu Koton'da rutin olarak yılda iki kez indirime gittiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim yüzde 50'ye varan indirimimiz müşterilerimizden büyük ilgi gördü. Pek çok mağaza, bu yıl satışlar durgun olduğundan ve Kurban Bayramı hareketliliğinden azami derecede yararlanmak için erken indirime girdiler.

Geçen sene aynı dönem hem bayram, hem yılbaşı alışverişi bir arada yapıldığından sektör daha hareketli günler geçirmişti. Bu sene yılbaşı, bayram arası 10 gün olmasından satışlar durgundu. Ancak biz Koton olarak genel durgunluğu yaşamadık."

Yüzde 60 indiren bile var
Mağaza İndirim oranı
Benetton Yüzde 50'ye varan indirim
Benetton 0-12 Yüzde 25 indirim
Beymen Club Yüzde 50 indirim
Boyner Yüzde 50 indirim
Burberry Yüzde 30-40-50 indirim
Coach Yüzde 30 indirim
Damat Tween ADV Yüzde 50 indirim
Diesel Yüzde 50'ye varan indirim
Harvey Nichols Yüzde 30-40-50 indirim
İpekyol Yüzde 30'dan yüzde 50'ye varan indirim
Koton Yüzde 50'ye varan indirim
Lacoste Yüzde 25 indirim
Lcwaikiki Yüzde 50'ye varan indirim
Levi's Yüzde 30'dan yüzde 50'ye varan indirim
Mark&Spencer Yüzde 40'a varan indirim
Matraş Yüzde 35 indirim
Mavi Jeans Yüzde 60'a varan indirim
Mudo Yüzde 50'ye varan indirim
Park Bravo Yüzde 50'ye varan indirim
Roman Yüzde 50'ye varan indirim
Suvari Yüzde 50 indirim
Topshop Yüzde 50'ye varan indirim
V2K designers Yüzde 50 indirim
Vakkoroma Yüzde 50'ye varan indirim
W Yüzde 50 indirim
Zara Yüzde 50'ye varan indirim
 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber