2021/1 KPSS tercihlerinde, teknik hatadan dolayı 7 kadro boş kaldı

Memurlar.net'te 2012 yılında dikkat çekilmesine rağmen, 2021/1 KPSS tercihlerinde yine Lisans düzeyinde, "Büro Yönetimi ve Sekreterlik" mezunları arasından Sekreter ve Bilgisayar İşletmeni alınmaya çalışıldı. Ancak lisansta böyle bir bölüm olmadığı için 5 adet kadro boş kaldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Temmuz 2021 11:32, Son Güncelleme : 14 Temmuz 2021 11:37
2021/1 KPSS tercihlerinde, teknik hatadan dolayı 7 kadro boş kaldı

ÖSYM'nin açıkladığı 2021/1 KPSS tercih sonuçlarına göre 7 adet kadro boş kalmıştır. Boş kalan kadrolar şu şekildedir:

Muş Alparslan Üniversitesi: Sekreter kadrosu için Lisans düzeyinden Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunu aradı, 1 kadro boş kaldı.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu: Sekreter kadrosu için Lisans düzeyinden Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunu aradı, 2 kadro boş kaldı.
Türk-Alman Üniversitesi: Bilgisayar İşletmeni kadrosu için Lisans düzeyinden Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunu aradı, 2 kadro boş kaldı.

Türk Dil Kurumu Başkanlığı: Satınalma Memuru kadrosu için Lisanstan "İdari Bilimler" mezunu olma şartı aradı, 1 kadro boş kaldı.

Türk-Alman Üniversitesi: Bilgisayar İşletmeni kadrosu için lisanstan "Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi" mezunu olma şartı aradı, 1 kadro boş kaldı.

Boş kalan kadrolara, Memurlar.net'in hazırladığı robot üzerinden bakmak için tıklayınız.

DEĞERLENDİRME

1- Memurlar.net'te 2012 yılında yayımlanan haberde, lisans düzeyinde "Büro Yönetimi ve Sekreterlik" adlı bir bölüm olmadığı belirtilmişti. Bu önlisans düzeyinde mezun veren bir bölümdür. Lisans düzeyinde bölüm mezunu arandığı için ne yazık ki kadrolar boş kalmıştır.

2- "Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi" bölümü önlisans düzeyinde olup sadece Bilkent Üniversitesinde bulunmaktadır. Türk Alman Üniversitesinin, Bilgisayar İşletmeni kadrosu bu nedenle boş kalmıştır.

3- YÖK Atlas'ta "İdari Bilimler" adlı bir bölüm bulunmamaktadır. Bunun da kontrolü yapılmadığı için Türk Dil Başkanlığının kadrosu boş kalmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber