İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir Yurtları için Üniversite Yurt Fiyatları Açıklandı!

Türkiye'de insanların en çok tercih ettiği illerden olan İzmir hem iklimi hem de doğal güzellikleriyle en yaşanılası yerlerdendir. Üniversiteye başlayacak öğrencilerin de en çok tercih ettiği yerlerden olan İzmir'de birçok üniversite yerleşkesi yer almaktadır. Yedi devlet üniversitesi ve altı vakıf üniversitesinin bulunduğu İzmir'de üniversitelere yakın yurtlar hangileri? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yurt fiyatları ne olacak?

Kaynak : Advertorial
Haber Giriş : 14 Temmuz 2021 15:45, Son Güncelleme : 15 Temmuz 2021 08:44
İzmir Yurtları için Üniversite Yurt Fiyatları Açıklandı!

İzmir'deki Üniversite Yerleşkeleri
Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi gibi devlet üniversiteleri ile İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi gibi özel üniversitelerin bulunduğu İzmir'de üniversite yerleşkeleri en çok Bornova, Buca, Balçova ve Urla'da yoğunlaşmıştır. Bu ilçeler dışında Çiğli, Karşıyaka, Konak, Selçuk gibi birçok başka yerde de fakülteler, meslek yüksekokulları ve enstitüler bulunmaktadır.
İzmir'de öğrenci nüfusu oldukça fazladır. Ayrıca son yıllarda açılan yeni üniversitelerle gittikçe artmaya devam etmektedir. İzmir'e başka illerden gelen öğrencilerin kalacak yer sorununu çözmek üzere özellikle üniversite yerleşkelerine yakın yerlerde çok sayıda öğrenci yurdu bulunmaktadır. 2021-2022 eğitim öğretim yılı için İzmir yurt fiyatlarının yurtlarfiyatlar.com verilerine göre yıllık ortalama 10.500 TL ile 44.000 TL arasındadır.
2021 yılı için İzmir'deki yurt fiyatlarını öğrenmek için İzmir yurt fiyatları sayfasını inceleyebilirsiniz.

İzmir'deki Öğrenci Yurtları
İzmir'de üniversite kampüslerinin bulundukları konumlara göre öğrenci yurtları Bornova, Buca, Urla, Balçova olmak üzere 4 farklı ilçede ağırlıklı olarak hizmet vermektedir.
İzmir'deki özel yurtların detaylı incelemek için izmir yurtları sayfasını inceleyebilirsiniz.

Bornova Yurtları ve Fiyatları
İzmir merkeze yakın ilçelerden olan Bornova yürüyüş ve bisiklet parkurları, köyleri, piknik alanlarıyla doğayla iç içe olunabilen, düzenli bir biçimde yapılaşmış bir ilçedir. Ege Üniversitesi'nin birçok bölümü ile Yaşar Üniversitesi'nin yer aldığı Bornova'da öğrenci nüfusu da oldukça fazladır. 2021 yılı Bornova yurt fiyatlarının yıllık ortalama 15.000 TL ile 44.000 TL arasında değişmesi beklenirken öğrencilerin en çok eğilim gösterdiği tek kişilik oda fiyatlarının en yüksek aylık ortalama 4.400 TL civarında olacağı öngörülüyor.
Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin tercih edebileceği en iyi Bornova kız yurtlarından bazıları Ulusoy Plus Kız Öğrenci Yurtları ve Atahan Kız Öğrenci Yurdu'dur. İzmir'deki kız yurtlarını detaylı incelemek için izmir kız yurtları sayfasına tıklayın.

Buca Yurtları ve Fiyatları
Doğal alanları, ilginç mimari yapıları ve boş zamanları geçirmek için birçok gezinti yerine ev sahipliği yapan Buca İzmir'in en kalabalık ilçelerindendir. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Dokuzçeşmeler, Tınaztepe ve Buca Eğitim Yerleşkeleri ile İzmir Tınaztepe Üniversitesi'nin bulunduğu Buca'da öğrenci nüfusu da oldukça fazladır. Önümüzdeki yıl için Buca yurt fiyatlarının yıllık ortalama 17.500 TL ile 42.000 TL arasında değişmesi beklenirken öğrencilerin en çok eğilim gösterdiği tek kişilik en yüksek oda fiyatı aylık ortalama 4.200 TL civarında olacağı öngörülüyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi öğrencilerinin tercih edebileceği en iyi Buca erkek yurtlarından biri olarak Özel Buca Erkek Öğrenci Yurdu'dur. İzmir'deki erkek yurtları detaylı incelemek için yurtlarfiyatlar.com izmir erkek yurtları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Urla Yurtları ve Fiyatları
Urla saklı kalmış koyların ve gözlerden uzak yemyeşil köylerin yer aldığı huzur dolu ilçelerdendir. Kalabalıktan ve gürültüden usanmış birçok insanın tercih ettiği Urla'da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile Ege Üniversitesi Urla Yerleşkesi bulunmaktadır. Öğrencilerin yaşanılası bulduğu ilçelerden olan Urla'da 2021-2022 yurt fiyatlarının yıllık ortalama 10.500 TL ile 24.000 TL arasında değişmesi beklenmektedir. Bu yıl daha çok tercih edileceği düşünülen tek kişilik oda fiyatlarıysa aylık ortalama en yüksek 2.400 TL olacak gibi görünüyor.
Balçova Yurtları ve Fiyatları
Agamemnon Kaplıcaları, İnciraltı Kent Ormanı ve Balçova Teleferik gibi görülmeye değer yerlerin bulunduğu Balçova üniversite öğrencilerinin boş zamanlarını geçirebilecekleri alanların sayısı da günden güne artmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Balçova Yerleşkesi burada bulunduğundan öğrenciler Balçova'da yaşamayı tercih etmektedir. Görece küçük ve sevimli olan Balçova İzmir'in birçok yerine yakın bir konumda yer almaktadır. Balçova yurtları genel olarak büyük yapılar değil, küçük ve az kontenjanı olan yurtlardır. 2021 yılı yurt fiyatlarının yıllık ortalama 20.500 TL ile 36.000 TL arasında olması beklenen Balçova'da öğrenciler aile sıcaklığında konaklayabilmektedir.


2017'den bu yana Türkiye'nin Sektör Lideri Online Yurt Rezervasyon Sitesi: YurtlarFiyatlar.Com!
Türkiye'de ilk kez 2017 yılında öğrencilere ücretsiz oda rezervasyonu hizmeti sağlamaya başlayan yurtlarfiyatlar.com pandemi sürecinde de bu hizmetini ücretsiz olarak sunmaya devam edecek.
Öğrenciler kendisine uygun olan yurdun özelliklerini ayrıntılı bir biçimde öğrenip kalacağı odanın fotoğraflarını yurda gitmesine gerek kalmadan görmekte ve yurtlarfiyatlar.com rezervasyon alt yapısında kayıtlı istediği yurdun istediği odasına hiçbir ödeme yapmadan güvenilir bir biçimde oda rezervasyonu yapmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber