İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sürüş öğretmeninin motosikletini organize hırsızlar çaldı

Motosiklet sürüş eğitmeni Yaren Şatıroğlu'nun motosikleti, organize hareket eden 3 hırsız tarafından şifreli kapı ve disk kilidine rağmen çalındı.

Haber Giriş : 16 Temmuz 2021 08:28, Son Güncelleme : 16 Temmuz 2021 08:40

Milliyet'ten GÖKHAN KARAKAŞ'ın haberlerine göre: - 23 yaşındaki Şatıroğlu, Yamaha R 25 motosikletini anneannesi Nimet Türkyılmaz'ın desteğiyle 6 ay önce almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı Usta Öğretici belgesiyle motosiklet sürüş eğitmenliği yapan ve Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi'nde okuyan Şatıroğlu, kazandığı parayla aldığı krediyi ödüyordu. Kurstan döndükten sonra her zamanki gibi motosikletini siteye park eden ve hırsızlara karşı önlem olarak disk kilidini takan ve brandasını kapatan Şatıroğlu, otomatik kapıyı kapatıp eve girdi. 13 Temmuz sabahı site önüne 2 motosikletle gelen 3 kişi önce otomatik kapıyı açtı. Kapıyı bulunduğu raydan çıkartarak iten 2 hırsız içeri girerken, diğeri dışarıda gözcülük yaptı. Önce motosikletin brandasını çıkartan iki hırsız, disk kilidini kolayca kırdı. Daha sonra motosikletin immobilizer (kontak kilidi) sistemini bozan hırsızlar motosikleti alıp uzaklaştı. Hırsızların kendisini uzun süre takip ederek plan yaptığını belirten Şatıroğlu, "Sadece motosikletimi çalmadılar, hayalimi, ekmek teknemi ve geleceğimi de çaldılar" dedi.

Motorcular tedirgin

Türkiye Motosiklet Platformu yöneticisi Yalçın Hallaçoğlu, İstanbul'da artan motosiklet hırsızlığının tüm iki teker tutkunlarını çok tedirgin ettiğini belirtti. Hallaçoğlu, "Hırsızlar her yere anahtarları var gibi giriyor. Sürücüleri takip ediyor, model ve marka seçiyor. Hiçbir kilit, branda ya da kapı onları engelleyemiyor. Organize bir hırsızlıkla karşı karşıyayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber