Saç dökülmesi Neden olur?

Saç dökülmesi, saç tellerinin incelmesiyle başlayan ve çok hızlı bir şekilde saçların dökülmesiyle seyreden bir sağlık sorunudur. Peki Saç dökülmesinin türleri nelerdir? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? İşte detaylar...

Kaynak : Advertorial
Haber Giriş : 16 Temmuz 2021 12:23, Son Güncelleme : 16 Temmuz 2021 12:27
Saç dökülmesi Neden olur?

Saç dökülmesi Neden olur? - Dr. Kandulu

Saç dökülmesi, saç tellerinin incelmesiyle başlayan ve çok hızlı bir şekilde saçların dökülmesiyle seyreden bir sağlık sorunudur. Normal şartlar altında sağlıklı bir birey günlük ortalama olarak 50-100 saç teli dökerken, saç dökülmesi problemini yaşayanlarda bu sayı çok daha fazladır.

Saç Dökülmesinin Türleri

Telogen effluvium: Stres kaynaklı olan bu durumda saçlar dökülmeye başlar. Stres kaynakları içerisinde uzun süreli yüksek vücut ısısı artışı, ciddi ameliyatlar ve ciddi enfeksiyonlar sayılabilmektedir.
İlaçların yan etkileri: Özellikle kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar saç dökülmesine yol açmaktadır.
Hastalık belirlisine bağlı: Saç dökülmesi tiroid hastalıkları başta olmak üzere cilt kanseri, beslenme bozuklukları, sarkoidoz, lupus eritomotosuz gibi hastalıklarının belirtisi olabilmektedir.
Tinea Capitis(Saç mantarı kaynaklı): Saç derisi üzerinde lokal olarak dökülmelere neden olan mantar türüdür. Saç derinen çıktığı anda kırılır.

Travmaya Bağlı: Kişilerin kendilerinin yol açtığı saç dökülmesi çeşididir. Saç çekiştirmek, çok sıcak suyla saçları yıkamak, kimyasal maddelere maruz bırakmak saç dökülmesine yol açar.

Erkek tipi saç dökülmesi: Erkeklerde saç dökülmesi kalıtsal, testosteron hormonunun fazlalığına bağlı ya da yaşın ilerlemesine bağlı olarak 3 tipte görülebilmektedir.

Kadınlık Hormonu kaynaklı: Hem hormonal değişimler hem de fiziksel stres hamilelik döneminde saç dökülmesi sebep olmaktadır.

A vitamini fazlalığı kaynaklı: A vitamini vücutta depolanan bir vitamin özelliği taşır. Bu nedenle vücutta birikimlere yol açabildiği için bu birikimler saç dökülmesine yol almaktadır.

Ani kilo kaybına bağlı: Ani şekilde kaybedilen kilolar fiziksel bir travmadır. Kilo kaybı sağlık için yararlı olsa bile ani şekilde verilen kilo saç dökülmesine yol açabilir.

Bağışıklık sistemi kaynaklı: Bağışıklık sisteminin aşırı çalışması, saçkıran türünde saç dökülmesi görülebilmektedir. Burada aşırı çalışan bağışıklık sistemi elemanları saç hücrelerini vücuda yabancı olarak algılayarak

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?
Saç dökülmesinin önlenmesi için öncelikle durumun şiddetine göre bir uzmana görünmek her zaman en iyi önlem olacaktır. Bunun haricinde saç dökülmesini önlemek için bizlerin yapabilecekleri şu şekildedir.
Saç Dökülmesi tedavisi hakkında bilgi ve fiyat almak için https://www.hairhealthistanbul.com/tr/sac-neden-dokulur/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber