İzinli gelen komando er, trafik kazasında öldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ocak 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'de vatani görevini yapan komando er Hakan Kocaağa, iznini geçirmek için geldiği memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Hakkari Çukurca'da komando er olarak askerliğini yapan 20 yaşındaki Hakan Kocaağa, iznini geçirmek için yaklaşık 20 gün önce memleketi Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne geldi. Ailesi, akrabaları ve arkadaşlarıyla görüşüp hasret gideren Kocaağa, dün gece geç saatlerde çok sıkıldığını söyleyip 45 TH 234 plakalı otomobiliyle gezmeye çıktı. Ancak gencin otomobili, aşırı hız, dikkatsizlik ve yoldaki buzlanma nedeniyle, saat 03.30 sıralarında Irlamaz Köprüsü üzerindeyken kontrolden çıkarak bariyerleri kırıp dereye düştü. 10 metre yüksekliğindeki köprüden uçan otomobilden metrelerce uzağa fırlayan Kocaağa, çevreden geçen vatandaşların çağırdığı ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak komando er Hakan Kocaağa, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi alan askerin ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. Çocuklarının ölümüyle yıkılan tornacı baba Sıtkı ile ev hanımı anne Hülya Kocaağa, sinir krizi geçirdi. Askerin yakınları da güçlükle teskin edildi. Komando er Kocaağa'nın cenazesi, Turgutlu Pazar Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT ARKADAŞINDAN ETKİLENDİ

Komando Er Hakan Kocaağa'nın, Hakkari Çukurca'daki operasyon bölgelerinde telsizci olarak görev yaptığı ve çok yakın bir arkadaşının çatışmada şehit düşmesinden etkilendiği kaydedildi. İzindeyken, yakınlarına sürekli şehit düşen arkadaşını ve operasyonlarda yaşananları anlatan Kocaağa'nın 6 aylık asker olduğu, 8 Ocak'ta da birliğine teslim olmak üzere uçak biletini aldığı ortaya çıktı.

KUZENİ GEZMEYE GELMEMİŞ

Kocaağa'nın, kazadan birkaç saat önce de amcasının oğlu Serdar'ı arayıp ?Evde çok sıkıldım, gel biraz dolaşalım? dediği, ?Sabah işe gitmem lazım, saat geç oldu? yanıtını alınca tek başına otomobiliyle ilçeyi turlamaya başladığı kaydedildi.

Vatandaşlar, gencin otomobilinin uçtuğu Irlamaz Köprüsü'nde sürekli trafik kazalarının yaşandığını belirterek, alınan önlemlerin yetersizliğine tepki gösterdi. İki yıl önce de köprüden bir yolcu otobüsü uçmuştu. Kazada, 1 kişi ölmüş, 33 kişi yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber