İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rektörün 10 farklı mevkide görev yaptığı ortaya çıktı

Kamuda birden fazla maaş alan bürokratların ortaya çıkması vatandaşların tepkisini topluyor. Son olarak Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber'in rektörlük dışında üniversitede 10 farklı mevkide görev yaptığı anlaşıldı.

Kaynak : Sözcü
Haber Giriş : 20 Temmuz 2021 23:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Rektörün 10 farklı mevkide görev yaptığı ortaya çıktı

Yüksek maaşlı bürokratların ardından şimdi de kamuda birden fazla maaş alan bürokratların ortaya çıkması ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kamuda ballı maaş dönemi ise en çok kamu şirketlerinde ve üniversitelerde görülüyor. Bunun en son örneği Ardahan Üniversitesi'nde görüldü.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber'in rektörlük dışında üniversitede 10 farklı mevkide görev yaptığı ortaya çıktı. Rektör Biber'in, bu görevleri arasında "Dilek / Öneri / Şikayet Sorumlusu" da olması dikkat çekti.

YÖK Personel Kanunun 14. Maddesine göre alınan maaşlarla ilgili "Almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebilir" denildiği biliniyor.

Söz konusu atamalar genelde üniversitelerde personel yetersizliği sonrasında gerçekleşiyor.

Gazeteci Talat Atilla'nın Twitter hesabından "Kendisini 10 göreve birden atayan rektör beyin bayramını en içten ( ! ) duygularla kutlar, Allah'tan kendisine utanma dilerim" notuyla paylaştığı rektörün görev listesi Üniversite Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan "Dilek/Öneri/Şikayet Sorumluluğu"na kadar uzanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber